Fata a închiriat un apartament vechi și a făcut o ”bomboană” din acesta, fără mari cheltuieli!

Nu toată lumea decide să facă reparație cosmetică cu propriile mâini, mai ales într-un apartament închiriat. Dar eroina articolului nostru, Natalia, nu s-a temut de dificultăți: a căutat intenționat un apartament vechi, în care, cu acordul proprietarului, să fie posibil să se facă reparații bugetare în stil scandinav. Timp de șase luni, Natalia și-a renovat noua casă: a scos grămezi de gunoi de la etajul 5 fără ascensor, a tencuit, a vopsit și a lipit tapete.

Noi am rămas uimiți când am văzut rezultatul. Acum apartamentul Nataliei este un exemplu de design interior scandinav, de care și 5 pisici ale ei adorabile au rămas mulțumite.

1. Holul 

1.1

Chiar la începutul renovării, Natalia a decis să vopsească pereții și podelele în alb, deoarece această culoare este universală și în viitor nu vor apărea întrebări ce și cu ce să combine. Lucrările au început cu podeaua: mai întâi a îndepărtat vechiul linoleum, apoi a început să tencuiască scândurile și să le vopsească cu vopsea alchidică. De pe pereți a fost îndepărtat tapetul vechi și au fost vopsiți cu vopsea pe bază de apă. Negrul a devenit culoarea accentului – chiar și ușa din față a fost vopsită în negru.

1.2

Pe peretele opus ușii, Natalia a lipit tapetul cu modele geometrice pentru a adăuga un accent la interior. În dreapta vedeți o bancă albă, în care fata a ascuns litiera pisicii.

2. Camera de zi 

2.1

Pentru lucrări complexe, Natalia a angajat câteva persoane: specialiștii au preluat cablajul și au tencuit suprafețele. Fata a reușit să economisească la capitolul mobilier: a adus lucruri de la casa părinților, iar restul a cumpărat de la IKEA.

3. Dormitor 

3.1

Când a ajuns în dormitor, Natalia s-a relaxat puțin: podeaua veche era fără așchii, așa că vopseaua se așeza ușor pe aceasta. Tapetul a fost îndepărtat și pereții au fost vopsiți în alb, iar vopseaua de pe ușă și fereastră a fost reînnoită.

Acordați atenție locului de dormit – fata a decis să folosească palete ca carcasă. Deci, s-a gândit să economisească bani: paletele i-au fost dat de cunoscuții care lucrează în producție. A economisit considerabil, chiar dacă a trebuit să mai cumpere unul.

4. Balconul 

4.1

Unul dintre principalele avantaje al apartamentului închiriat este abundența de verdeață peste geam. Din acest motiv, Natalia a aruncat toate gunoaiele care erau depozitate pe balcon și a amenajat acolo o zonă de odihnă pentru ea și pisicile sale iubite. Apropo, ca să nu li se întâmple nimic pisicilor, Natalia a atașat cu prudență o plasă de protecție. Fata a acoperit podeaua cu covoare, a pus un scaun mic și a decorat spațiul cu flori și o ghirlandă de felinare, care sunt încărcate de soare în timpul zilei și luminează seara cu o lumină foarte fină.

5. Baia și toaleta 

5.1

Cada a fost restaurată, iar pereții au fost vopsiți cu vopsea rezistentă la umiditate. Țevile groaznice de sub chiuvetă au fost ascunse cu un dulap obișnuit de la Leroy Merlin.

5.2

În toaletă trebuia de astupat găurile în pereți și de fixat plăcile. Pe unul dintre pereții laterali, a fost lipit același tapet ca și în hol. Natalia a vopsit peretele central cu vopsea albastră și a înlocuit vasul de closet cu unul nou.

6. Bucătăria 

6.1

Bucătăria a fost cea mai dificilă parte. Sub tapet era vopsea pe bază de ulei, care este foarte greu de îndepărtat și aproape nimic nu se putea de aplicat deasupra. Natalia a găsit o ieșire: a acoperit pereții cu un amestec de beton și nisip, apoi i-a tencuit.

6.2

Fata a acoperit gresia de pe șorț cu vopsea alchidică albă și a aruncat vechiul mobilier. Noua bucătărie a fost asamblată în salonul care aparținea mamei Nataliei.

Vă place această transformare a apartamentului? V-ați decide la o renovare a unui apartament închiriat? Așteptăm cu drag comentariile dvs.