Farduri de ochi care ne îmbătrânesc și care ne întineresc: nu le confundați!

Machiajul poate face minuni, având un efect de întinerire. Pentru aceasta este trebuie să alegem fardurile de ochi potrivite.

Lista neagră: farduri pe care să le evitați:.

— nuanțe de roșu;

— negru și gri;

— fucsia, nuanțe de roz;

— mov și albastru;

— verde deschis și galben.

Chiar dacă aceste nuanțe sunt destul de populare, nu li se recomandă doamnelor adulte.

Evitați fardurile albastre și mov care accentuează cearcănele și vă fac să păreți obosită. Același lucru este valabil și pentru gri sau negru.

Fardurile cu glitter sunt nespus de populare în ultima vreme, dar li se potrivesc domnișoarelor.

Doamnele ar trebui să le evite deoarece:

— subliniază imperfecțiunile pielii din jurul ochilor;

— accentuează ridurile.

Puteți adăuga aceste farduri în calitate de accente.

Lista albă: farduri cu efect de întinerire.

Nuanțele neutre (bej, piersic) sunt perfecte. În ceea ce privește textura make-up artiștii ne recomandă să optăm pentru farduri mate cu un efect delicat de strălucire, precum și pentru cele cu texturi cremoase.

Secretele unui machiaj pentru ochi cu efect întinerire.

Nu este suficient să ne bazăm doar pe anumite culori sau texturi ale fardurilor, dar și pe accentele corecte.

Linii armonioase.

Regula de bază a machiajului, estomparea, funcționează și în acest caz. Pentru a realiza niște linii și tranziții line este necesar să aplicați produsul bine pe toată pleoapa. Pentru a face acest lucru trebuie să utilizați periuțe speciale.

Săgeți cu ajutorul fardurilor.

Fardurile sunt o alternativă excelentă a dermatografului. Săgețile delicate, realizate cu ajutorul fardurilor întunecate (de exemplu, maro) au un efect de întinerire.

Evidențierea.

Această tehnică utilizată de make-up artiștii vedetelor de la Hollywood se numește Highlighting: partea interioară a ochiului se evidențiază cu farduri de nuanțe deschise și se adaugă puțină strălucire. Accentul strălucitor de pe colțul interior al ochiului va distrage atenția de la pleoapele lăsate.

Machiajul pleoapelor.

Există o altă metodă care vă va ajuta la mascarea zonei  pleoapelor. Aplicați pe pleoapa superioară farduri de culori neutre, iar pe pliuri o nuanță întunecată.

Farduri sub sprâncene.

Accentuarea zonei de sub sprâncene ajută, de asemenea, la ascunderea schimbărilor legate de vârstă. Aplicați farduri sidefate pe zona de sub sprâncene.

Machiajul pleoapelor inferioare.

Trebuie să fim foarte atente atunci când ne machiem pleoapele inferioare. Cel mai bine ar fi să nu le evidențiem cu farduri sau creion.

Aceste secrete simple vă vor ajuta să obțineți un machiaj perfect și să ascundeți imperfecțiunile.