Mi-am replantat orhideele printr-o metodă neobișnuită… Oaspeții au rămas uluiți când au văzut frumoasele mele flori!

Replantarea orhideelor este un proces foarte important. De obicei ideea de a muta planta în alt ghiveci ne apare atunci când sistemul de rădăcini devine prea mare pentru ghiveciul în care se află. Cei mai mulți iubitori de orhidee în acel moment pur și simplu cumpără un ghiveci mai mare și mută floarea în el.

Dar redacția noastră vă recomandă să revizuiți această practică banală de a crește frumoasele flori în ghivece obișnuite din plastic. Iată o selecție de idei proaspete și neobișnuite pentru crearea unor compoziții superbe din orhidee!

Mutarea orhideelor

1. Ghiveci din sticlă

Florarii experimentați recomandă mutarea orhideelor în ghiveci din sticlă cu condiția că acesta are găuri, cu cât mai multe, cu atât mai bine. În acest condiții florile pot fi crescute exact la fel ca și în ghivecele de plastic.

Un ghiveci de sticlă fără găuri sau cu o singură gaură poate fi folosit doar pentru creșterea orhideelor Vanda, ascocenda și phalaenopsis. În acest caz se face mutarea plantelor fără substrat.

2. Element din lemn

Dacă doriți să mutați orhideea din ghiveci de plastic într-un element din lemn, să aveți în vedere că asta se poate face doar primăvara, când sistemul de rădăcini al florii este în faza de creștere activă.

De asemenea trebuie remarcat că dacă mutați floarea pe un element din lemn, rădăcinile sale se vor usca foarte repede, de aceea va fi nevoie să le umeziți în fiecare zi.

3. Mutarea mai multor flori într-un singur ghiveci

Aceste compoziții arată pur și simplu superb! Dar acest artificiu necesită câteva remarci importante. Într-un ghiveci comun rădăcinile florilor se împletesc între ele, iar bolile se transmit de la o floare la altă.

De aceea dacă totuși doriți să aveți în casă o compoziție bogată, cea mai bună soluție ar fi să le puneți în ghiveciul comun cu tot cu ghiveciul lor mic, astfel încât sistemele de rădăcini să rămână independente.

4. Ghiveci din bambus

Această variantă de creștere a orhideelor presupune stropirea deasă a florilor, întrucât substratul și mușchii aflați într-un astfel de recipient au tendința să se usuce rapid. Apropo, iubitorii de bricolaje ar putea crea un astfel de ghiveci de sine stătător.

5. Scară pentru plante

Așezarea florilor de cameră pe pervaz a devenit deja o banalitate. Acum devin populare tot felul de obiecte de decor suplimentare, care servesc în calitate de suport pentru ghivece.

6. Ghiveci din plasă

Lipsa substratului la orhidee este o idee riscantă, dar foarte interesantă. În aceste condiții floarea va trebui nu doar stropită des, ci și fertilizată cu substanțele de care are nevoie planta pentru a supraviețui și a înflori.

7. Crengi decorative

Ansamblul din orhidee și crengi de diverse forme alcătuiește o compoziție de poveste! Aici trebuie subliniate câteva lucruri: rădăcinile orhideelor trebuie învelite în mușchi și stropite de cel puțin două ori pe zi.

Poate că ați încercat deja unele din aceste idei? Vă rugăm să ne împărtășiți experiența dvs. și pozele în comentarii!