Există un tip de bărbat care nu-și va înșela niciodată soția.

Niște prieteni de familie, care formează un cuplu, au fost recent la noi în vizită. După cină eu, ca de obicei, am început, împreună cu soția, să strângem de pe masă și să spălăm vasele.

În familia noastră acesta este un lucru obișnuit. Nu pot spune că spăl vasele doar eu, dar nu văd nimic straniu în acest lucru. Consider că este foarte important să ne ajutăm soțiile, este chiar datoria noastră, a bărbaților.

Văzând ce fac, soția prietenului nostru i-a spus acestuia: „Vezi, Ion își ajută soția, dar tu nu faci nimic prin casă”. La care soțul i-a răspuns:

„Și de ce ar trebui să fac asta?”

Am vrut să-i reproșez imediat: „Dar care este rolul tău în familie? Soția ta și-ar putea descărca pe telefon un Tamagotchi de care să aibă grijă și atât”.

Nu am înțeles niciodată această atitudine a multor bărbați față de soțiile lor. De ce considerați că treburile casnice sunt doar o responsabilitate a femeilor? În ce constă responsabilitatea voastră? Să bateți cuie în perete?

Nu le bateți în fiecare zi. Dar treburile casnice se fac zilnic. De ce ar trebui să le facă doar soția?

Când am început să-i argumentez poziția mea prietenului, el mi-a răspuns indignat: „Strămoșii noștri au trăit mereu așa: femeile aveau grijă de gospodărie, iar bărbații lucrau! Și înainte femeile aveau mult mai multe responsabilități: gospodărie, vite, cărau apă și găteau mâncarea în cuptor.

Acum au toate comoditățile: mașină de spălat, fier de călcat performant, mașină de spălat vase: nu trebuie practic să facă nimic. Dar eu obosesc foarte mult la lucru.

Sunt de acord, nu le-a fost deloc ușor bunicilor noastre, iar electrocasnicele le sunt de mare ajutor femeilor moderne. Dar acum femeile lucrează de rând cu bărbații. În familia noastră, cel puțin, este așa. Seara, când ne întoarcem de la serviciu, îmi ajut soția să pregătească cina și apoi ne odihnim împreună.

Eu cred că soția mea nu este obligată să stea singură în fiecare seară lângă aragaz și chiuvetă și apoi să adoarmă copiii. Va fi frântă de oboseală. Vreau să am alături de mine o soție frumoasă, nu una chinuită. Eu sunt acela care trebuie să am grijă de ea.

Dacă nu o voi ajuta, ea va fi mereu obosită și nu-mi va putea acorda timp și atenție. Și la urma urmei ce fel de bărbat sunt eu, dacă nu-mi ajut soția iubită?