În Europa există un mic orășel fermecat în care străzile sunt făcute din apă

În lumea asta există niște locuri atât de uimitoare și impresionante, încât atunci când le vezi într-o poză îți pare că este vorba de o scenă din film, iar nu de viața reală.

Dar chiar dacă localitatea Giethoorn din nordul Olandei pare fi un loc creat special pentru realizarea unui film de povești pentru copii, acest orășel încântător, ridicat pe o rețea de canale de apă, este cât se poate de real.

PIOTR IŁOWIECKI/FLICKR CREATIVE COMMONS

Având o populație de doar 2.600 de oameni și fiind practic ignorat de turiști, Giethoorn este totuși un exemplu autentic de orășel liniștit și plin de inspirație artistică la care visează mulți dintre noi. Chiar și pe siteul său oficial se zice că “cel mai puternic sunet pe care îl poți auzi în mod normal este măcăitul rațelor sau sunetul creat de alte păsări”.

YELLOW MAO/FLICKR CREATIVE COMMONS

Chiar dacă orășelul este atât de izolat încât pentru a putea aduce scrisorile poștașul are nevoie de o barcă, el rămâne totuși destul de accesibil pentru vizite cu mașina din Amsterdam și are o mulțime de locuri unde vă puteți opri peste noapte.

Dacă nu vă permiteți o astfel de vizită romantică, puteți admira fotografiile din acele locuri, imaginându-vă că vă mutați într-un adevărat loc de poveste.

Superbe imagini, nu-i așa?