Există dragoste în cuplu? Pozițiile de dormit, ce dezvăluie sentimentele partenerilor.

Toată lumea obișnuiește să doarmă diferit. Cineva preferă să doarmă pe partea laterală, alții dorm mai bine pe burtă, în timp unii preferă să doarmă pe spate. Dar, după ce v-ați întâlnit sufletul pereche, trebuie să vă adaptați, să împărțiți cu această persoană plapuma și patul. Și dacă cineva se simte confortabil și mai bine dacă doarme cu partenerul (puteți să dormiți cu picioarele deasupra partenerului, să vă îmbrățișați sau să dormiți față în față), alții încearcă să-și limiteze spațiul personal.

Se pare că pozițiile de somn cu partenerii, pot spune multe despre relația dvs. Psihiatrul Samuel Dunkell a scris o carte: „Poziții de somn. Limbajul trupului în timpul nopții”, în care dezvăluie sentimentele dintre și adevărata relație dintre parteneri. Sunteți pregătiți să auziți adevărul? Atunci să începem!

1. Față în față


Nu este tocmai o poziție confortabilă, dar vorbește mult despre relația îndrăgostiților. De regulă, astfel dorm proaspeții căsătoriți, deoarece subconștient demonstrează afecțiunea și apropierea lor emoțională. Deci partenerii, deși la o mică distanță, dar formează un tot întreg, iar dimineața când se trezesc, se vor privi în ochi, iar acest lucru îi apropie foarte mult.

2. Poziția „lingură”


Creează toate condițiile pentru o intimitate fizică și emoțională maximă, deoarece în această poziție există chiar o atingere de intimitate. Bărbatul, de regulă, este cel care îmbrățișează femeia, ceea ce demonstrează poziția sa dominantă, dar în timpul somnului, rolurile se pot schimba. Această poziție vorbește despre atenția și grija sporită față de a doua jumătate.

3. Spate în spate


Este important ca în această poziție spatele partenerilor să se atingă, adică să nu se îndepărteze foarte tare unul de celălalt, ci să ia o poziție confortabilă pentru ei înșiși, dar fără a se îndepărta unul de altul. Cel mai adesea, o astfel de poziție de somn o au cuplurile, care deja și-au testat relația, se simt bine împreună și știu că partenerul nu le va reproșa că dorm astfel, chiar dacă această poziție nu implică îmbrățișări.

4. Poziția „îmbrățișați”


Partenerii par să se unească în această poziție. Nu o poziție de somn des întâlnită precum este cea, a „linguriței”, și de regulă, cuplurile o adoptă la începutul relației. Uneori această poziție este de asemenea caracteristică cuplurilor, care s-au căsătorit de mai mulți ani. Vorbește despre o iubire extraordinară, partenerii sunt dependenți emoțional unul de altul.

5. Partenera pune capul pe pieptul partenerului.


O poziție foarte populară în rândul cuplurilor care au o relație spirituală și fizică foarte strânsă. Bărbatul doarme pe spate, iar femeia se află lângă el, capul ei este pe pieptul partenerului. Relația se bazează pe sentimente puternice și încredere.

6. Poziția „nu te deranjez”.


Este o poziție foarte egoistă. De obicei unul încearcă să ocupe cât mai mult teritoriu în pat, astfel manifestându-și că vrea să domine asupra celuilalt.

7. Poziția „departe de mine”.


În această poziție, partenerii nu se ating cu spatele. În primul rând, o astfel de poziție este caracteristică tuturor cuplurilor care s-au certat înainte de a merge la culcare sau în timpul zilei. În al doilea rând, dacă partenerii se îndepărtează unul de celălalt îndată ce se culcă, și se grăbesc să adoarmă în această poziție, acest obicei indică faptul că în cuplu există o problemă. Absența constantă și totală de intimitate fizică în timpul somnului vorbește despre prezența tensiunilor în cuplu.

Acum știți semnificația pozițiilor de somn. Voi în ce poziție dormiți? Sunteți de acord cu această descriere? Scrieți-ne în comentarii.