„Eu, o femeie tânără, îmi făceam nevoile în prezența soțului meu” – adevărul despre relațiile conjugale.

O femeie trebuie să arate mereu perfect, o femeie nu ar trebui să-i arate soțului, care este ritualul ei de frumusețe. O femeie nu ar trebui niciodată să fie tristă în prezența soțului său. O femeie nu ar trebui să nască în prezența soțului, deoarece acesta și-ar putea pierde gustul pentru viață sau își va părăsi soția și va pleca la alta.

Am participat, recent, la niște dezbateri fierbinți în care se discuta că o femeie ar trebui să fie mereu frumoasă în prezența soțului ei și să se ascundă de el când își aplică diferite măști pe față.

În acele momente mi-am amintit de niște situații din viața mea:

Fiind, pentru a doua oară, în a șaptea lună de sarcină, aveam o burtă nemaipomenit de mare.

Reușeam să-mi văd doar degetele de la picioare. Nu reușeam nici măcar să-mi tai unghiile. Soțul, fără a spune vreun cuvânt, a luat inițiativa în mâinile sale: avea mare grijă de mine, mă ajuta în toate.

Copacul dragostei noastre creștea și se dezvolta: avea multe ramuri pline cu dragoste, altele de grijă și de gingășie.

Călătoria mea cu ambulanța a durat, în acea seară, circa o oră și jumătate. Fiecare secundă îmi provoca o durere sălbatică. Nu puteam mișca mâna, piciorul sau capul. Eram ca o legumă. Eram foarte speriată. Îmi era și rușine. Voiam și la toaletă. Aveam impresia că-mi va crăpa vezica! Să fac sub mine? Plângeam fără să fiu auzită.

– Dragul meu, vreau la toaletă.

Soțul meu a încercat să mă ridice, dar corpul meu a fost străpuns de o durere ascuțită. Am țipat la el să nu mă atingă că mor!

Nu puteam nici să mă ridic! Eram disperată!

Soțul meu însă nu s-a pierdut cu firea.

A luat o oliță și a încercat să mi-o pună. Țipam de durere. Era îngrijorat. Voia să fie cel mai bun asistent al meu.

Niciodată nu m-a tratat atât de atent ca în acea seară. Mi-a scos pantalonii, lenjeria și nu am observat în ochii săi nici cea mai mică urmă de dispreț. În fiecare mișcare se simțea o gingășie aparte, sensibilitate, căldură. Aveam impresia că visa la un singur lucru: să mă scape de durerea insuportabilă!

Îmi era rușine. O femeie tânără, sănătoasă, frumoasă care își făcea nevoile la oliță! Mâinile soțului meu erau ude. Nu m-am prea descurcat cu oala. Soțul îmi șoptea doar două cuvinte:

– Scumpa mea.

Am născut doi copii împreună. Sunt foarte sensibilă când cei din jur se comportă urât cu mine. Deși, la prima impresie, par îndrăzneață și puternică. Soțul meu mă cunoaște foarte bine și mi-a spus:

– Nu te voi lăsa să naști la spital. Eu îmi voi ține fiul în brațe, nu doctorul. La urma urmei eu sunt tatăl copilului, nu doctorul.

El m-a văzut sleită de puteri, epuizată, disperată. Și nu m-a părăsit, nu și-a pierdut dragostea și pasiunea. Doar m-a înțeles. Era, aici și acum, membrul unui ritual sacru: în acel moment se năștea fericirea noastră, fiul nostru. Pe care el primul l-a luat în brațe. Și care până și acum adoră să fie ținut în brațele tatălui său.

Iar voi considerați că o femeie nu ar trebui să apară în fața soțului cu masca pe față pentru că s-ar putea speria și să plece la alta!

Mi-am aplicat recent o mască cu spirulină pe față. L-am auzit plângând pe cel mic și am alergat la el. El s-a liniștit imediat. Dar am auzit și mai multe râsete: de copii și adult. Soțul meu, râzând, mi-a spus foarte sincer:

– Fata mea, te iubesc atât de mult!

Am alergat, jenată, spre baie. M-am uitat în oglindă și am zâmbit, spirulina a crăpat și semănam cu un extraterestru. După părerea mea toate aceste măști ne fac mai frumoase, părem atât de naive și de amuzante cu bucățile de castravete pe față! De ce ar trebui să ne ferim să nu fim văzute? Pentru faptul că încercăm să ne reîmprospătăm tenul? O facem pentru El! Ca să ne mai spună:

– Fata mea!

Iar noi vom iradia de fericire și frumusețe!

Slavă Domnului că femeile doresc să arate bine, să fie sănătoase și energice! Iubiți și prețuiți viața, deși aceasta nu este perfectă. Dar este reală!