Eticheta și purtatul bijuteriilor – află cum să porți inelele, ca să nu trezești atitudinea ironică a celorlalți!

Bijuteriile sunt adorate atât de femei, cât și de bărbații. Desigur, este necesar să știți cum și în ce condiții este mai bine să le purtați. Iar dvs urmați codul de bune maniere în purtarea bijuteriilor preferate?

Câte inele poate purta o femeie? 

Nu este de mirare faptul că unele femei poartă multe inele, pentru că fiecare din ele are frumusețea sa și o anumită valoare.

Cu toate acestea, regula spune că numărul inelelor nu trebuie să depășească 3, având în vedere faptul că pe o mână trebuie să fie cel mult 2 inele.

Se consideră că o femeie poate purta verigheta cu inelul de logodnă și unul care este foarte important pentru ea. Dacă o femeie poartă mai multe inele, aceasta nu cunoaște regulile de etichetă sau pur și simplu este indiferentă față de acestea.

Dar bărbații? 

Pentru bărbați totul este mult mai strict. Un bărbat poate purta maxim 2 inele, dintre care unul trebuie să fie cel de nuntă, iar al doilea – unul de familie.

Maeștrii în arta bijuteriilor nu vă recomandă să exagerați cu o mulțime de inele. Dacă chiar vă doriți foarte mult, puteți purta încă un inel, dar cât mai simplu și mai puțin valoros decât cel de familie.

Cum să alegi ”inelul potrivit?”

1. Luați în considerație vârsta dvs.

Dacă sunteți o fată tânără, dați preferință unui inel mic și fin, cu o pietricică mică. Dacă sunteți o doamnă matură, atunci aveți mult mai multe avantaje. Puteți purta un inel mai masiv, care spune despre starea dvs și bunul gust.

2. Luați în considerație mărimea falangelor

Dacă aveți falangele mari și degete scurte – alegeți inele mari, cu piatră, de un model oval, romb sau o formă alungită. Dar nu purtați inele mai late, care acoperă complet zona dintre articulații.

3. Forma mâinilor 

Dacă aveți mâini plinuțe, inelele de forme mai puțin obișnuite, precum zigzag sau cu colțuri, vă vor ajuta să facă mâinile dvs mai subțiri și fine.

Dacă aveți mâini cu articulații proeminente, mai bine purtați inele cu pietre mari – acestea vor distrage atenția de la dimensiunile excesive.

Dacă aveți mâini foarte slabe și degetele subțiri, purtați inele mai late, cu pietre mărunte sau chiar fără pietricele.
Iar dacă sunteți norocoasă, aveți mâinile ideale și proporționale, atunci puteți să nu vă limitați la un anumit model de bijuterii. Bazați-vă pe gustul dvs.

Încă câteva reguli importante:  

– Nu purtați inele de diferite metale pe mână;

– Nu purtați diamante și alte pietre valoroase în timpul zilei. Acestea sunt destinate pentru ocaziile speciale și ținutele de seară;

– Fetele mai tinere de 20 de ani pot purta bijuterii ieftine, iar dacă sunteți mai în vârstă – aruncați-le. Mai bine un singur inel, dar de calitate!

– Alegeți bijuteria potrivită cu haina. Purtând stilul sportiv sau casual, este mai bine să renunțați la inele, cu excepția inelului de logodnă. Dacă totuși vă doriți să purtați unul, alegeți cel mai simplu și minimalist design;

– Inelul de logodnă este singurul inel pe care-l puteți purta chiar cu o ținută foarte strictă;

– Nu uitați de manichiură. Inelele atrag atenția asupra mâinilor dvs. Acestea trebuie să fie îngrijite.

Știați despre aceste reguli? Le veți urma?