Este mai mult decât o simplă floare! Mușcata: 8 proprietăți benefice

O plantă care ar trebui să fie în casa Dumneavoastră!

Majoritatea iubitorilor de plante preferă mușcatele. Din cele mai vechi timpuri se crede că această plantă creează o atmosferă liniștită, calmă și caldă în casele noastre. Practic toți astrologii consideră că mușcata înlătură energia negativă, protejează de certuri, prejudecăți, bârfe și de boli.

Această plantă are proprietăți calmante și se mai crede că atrage bunăstarea în casele noastre.

Există 8 proprietăți benefice ale plantei:

1. Datorită mirosului său plăcut, mușcata ajută la întărirea sistemului nervos. Pentru a neutraliza energia negativă se recomandă să o puneți în locul în care se răspândește energia geopatogenă.

2. Dacă-i veți dărui persoanei iubite o mușcată, veți avea o relație armonioasă. Mușcata trebuie să rămână în casa iubitului/iubitei.

Frunzele plantei conțin o cantitate mare de ulei esențial. Pentru a simți parfumul mușcatei, trebuie să atingeți frunzele. Uleiul se elimină și în timpul expunerii prelungite la lumina directă a soarelui. Dacă planta va sta afara pe vreme caldă uscată, spre seară veți observa în jurul ei o strălucire luminoasă, care se datorează prezenței uleiurilor esențiale.

3. Mușcata ține departe moliile, muștele, țânțarii și alte insecte. Pentru a elimina insectele de pe corpul animalelor de companie, trebuie să le prelucrați blana cu mușcată.

4. Mușcata poate fi utilizată și pentru a trata durerile de cap, răcelile. Datorită proprietăților antiseptice, aceasta mai poate fi utilizată pentru purificarea aerului, distrugerea bacteriilor. Uleiul esențial de mușcată este excelent pentru purificarea aerului, adăugați 5 picături de ulei în aroma-lampă.

5. Uleiul ajută la normalizarea hormonală și este un afrodiziac foarte bun. Adăugați, în timpul unei întâlniri romantice, câteva picături de ulei în lampă.

6. Mușcata poate fi, de asemenea, utilizată pentru tratarea bolilor sistemului nervos, cardiovascular, digestiv. Poate înlătura durerile de dinți, ajută la funcționarea vezicii biliare și a ficatului.

7. Conform recomandărilor medicilor populari pentru a elimina durerile de dinți trebuie să țineți frunze de mușcată pe obraz. În caz de radiculită zdrobiți câteva frunze de mușcată și aplicați compresa pe zona afectată, iar în caz de hipertensiune arteriala aplicați o compresă pe braț, în zona pulsului.

8. Medicii populai susțin că mușcata obișnuită, care crește în casele noastre, împiedică dezvoltarea tumorilor. Potrivit parapsihologilor aceasta mai poate echilibra biocâmpul care a fost tulburat din cauza bolilor.

Mușcata este o plantă unică cu multe proprietăți benefice. Fiecare din noi ar trebui să o avem în casă!