Este în interesul dvs! 13 lucruri pe care trebuie să le eliminați imediat din Facebook.

Rețele sociale ocupă un loc important în viața fiecărei persoane. Aici găsim informațiile utile de care avem nevoie, știri, teme de divertisment, cărți, filme, muzică și multe alte lucruri – într-un cuvânt tot ce ne ajută să ne ocupăm timpul liber. De asemenea, rețelele de socializare sunt o modalitate excelentă de a ține pasul cu toate noutățile din viața prietenilor și a colegilor noștri, de a povesti despre evenimentele din viața noastră și de a împărtăși gândurile și fotografiile noastre.

Totuși, uneori mulți din noi ajung prea departe în dorința de a povesti întregii lumi despre ei și despre viața lor. Unele informații nu trebuie dezvăluite pe rețelele de socializare, scrie Healthy Holistic Living.

Iată care sunt 13 lucruri pe care trebuie să le eliminați din Facebook:

1. Situația familială.

Nu trebuie să povestiți tuturor, că sunteți implicat într-o relație. De îndată ce veți schimba statutul și veți deveni ”liber” veți începe să fiți urmărit de tot felul de ciudați, care așteptau momentul potrivit. În plus, această informație îi ajută să afle când sunteți acasă singur!

2. Fotografiile copiilor.

Desigur, părinților le este dificil să se abțină și să nu posteze fotografii ale copiilor lor pe Facebook sau Instagram, mai ales dacă sunt niște fotografii amuzante. În prezent, probabil, aproape toți copiii cresc cu propriul album foto online. Dar nu puteți ști cine vede aceste imagini!

Fotografiile copiilor dvs pot ajunge în mâinile persoanelor rău intenționate, precum și a răufăcătorilor care ar putea dori să vă răpească copiii. În niciun caz nu publicați pe rețelele de socializare fotografii cu copii îmbrăcați sumar!

3. Numele școlii / grădiniței pe care o frecventează copilul dvs.

În continuarea punctului precedent: nu trebuie să publicați informații despre locul unde se află copilul dvs. Utilizatorii Internetului rău intenționați pot folosi această informație în scopuri personale.

4. Imagini care vi se par îndoielnice.

Fotografiile sau video foarte sincere, dubioase sau ilegale publicate pe rețelele de socializare vă pot costa locul de muncă. Chiar și fotografiile șterse pot să vă dăuneze, deoarece nu puteți ști cine a reușit deja să le descarce. Cel mai bine este să nu publicați astfel de materiale pe Internet.

5. ”Prieteni”, care nu vă sunt prieteni în realitate

Profesorul de psihologie de la universitatea Oxford, Robin Dunbar, crede că o persoană este capabilă să mențină aproximativ 150 de relații stabile. După ce a analizat 3,375 de utilizatori Facebook, Dunbar a constatat că 4,1% dintre prietenii din Facebook erau considerați de încredere, și doar 13,6% exprimă compasiune în timpul ”crizei emoționale”. Scăpați de acest balast, dacă doriți ca, comunicarea dvs în rețelele de socializare să aibă mai mult sens.

6. Informații cu privire la credite și alte operații bancare.

Dacă cumpărați ceva de pe Facebook, întotdeauna ștergeți toate datele cardului pe care le-ați introdus, de altfel ele vor rămâne online și pot fi folosite de răufăcători sau hackeri. Chiar dacă acest lucru pare evident, există multe persoane care uită de acest lucru.

7. Numărul de telefon.

În cel mai bun caz veți fi urmărit de un admirator politicos. În cel mai rău caz – veți fi hărțuit de un obsedat, care vă va telefona de dimineața și până seara.

8. Publicațiile în care sunteți menționat.

Desigur, nu trebuie să ștergeți toate postările de acest fel, dar trebuie să aveți grijă! Când sunteți menționat într-o fotografie sau în publicații, acestea sunt văzute de mai mulți oameni decât credeți. Evitați aceste postări dacă ele vă pun într-o lumină nefavorabilă.

9. Data nașterii.

Nu trebuie să faceți publice datele complete cu privire la data, ziua și anul nașterii nici a dvs nici a celor apropiați. Acest lucru vă pune în pericol siguranța financiară. Uneori informația deplină cu privire la data de naștere este suficientă pentru a sparge un cont sau a găsi parola.

10. Șeful dvs.

Facebook este o rețea socială care presupune o comunicare relaxantă în care uneori ne permitem să vorbim despre ceea ce nu ar trebui. Șeful dvs poate oricând să viziteze pagina dvs și să vadă că vă plângeți pe munca dvs sau pe el. Nu este ceea ce vă doriți, nu-i așa?

11. Datele cu privire la geo locație.

Mulți oameni indică locul unde se află atunci când postează o fotografie pe Facebook, dar nu trebuie să faceți acest lucru. Când oferiți informații cu privire la locul unde vă aflați – spre exemplu aeroport sau unde mergeți în concediu – potențialii hoți văd că nu sunteți acasă și cât timp încă veți lipsi.

12. Informația cu privire la perioada concediului.

Nu trebuie să informați din timp pe nimeni despre faptul că veți fi plecat, deoarece acest lucru este cel mai bun mod de a atrage hoții. Conform datelor poliției, infractorii folosesc tot mai mult rețelele de socializare atunci când își aleg victimele.

13. Fotografia biletului de avion sau a cărții de îmbarcare.

Când publicați o fotografie a biletului de avion sau a cărții de îmbarcare, comunicați tuturor informația cu ajutorul căreia oricine vă poate anula sau modifica rezervarea. Pentru a face acest lucru este suficient să intre pe site-ul companiei aeriene, să introducă numele și codul de rezervare sau numărul biletului. Folosind aceste date, persoanele rău-intenționate pot să schimbe locul sau chiar să anuleze plecarea.

Țineți minte: rețelele de socializare vă fac vulnerabil în fața lumii. Trebuie să le folosiți cu multă responsabilitate!

error: Content is protected !!