Un truc eficient pentru albirea lenjeriei cu aspect gri sau pete galbene. Rezultatul este garantat!

Un set de lenjerie albă este indispensabil în orice garderobă a femeii, deoarece fiecare dintre noi are cel puțin o bluză sau o rochie albă. Însă lenjeria va fi perfectă dacă va fi într-adevăr albă, iar nu cu un aspect gri de la spălare deasă sau galbenă de la purtat prea mult. Deci cum se spală corect hainele pentru a rămâne pentru mai mult timp albe?

Echipa noastră vă dezvăluie cele mai eficiente trucuri de spălare a lenjeriei intime. Orice haină va deveni din nou imaculată!

Albirea lenjeriei în condiții de casă

Desigur, întotdeauna ați putea recurge la înălbitorii din magazin, însă deseori aceștia sunt mai puțin eficienți și au prețuri piperate. Noi, însă vă propunem să aplicați niște metode care au fost încercat de mii de ori. Există un singur dezavantaj, trebuie să știți exact din ce fel de pânză este confecționată lenjeria, deoarece pe unele le pot albi foarte frumos, iar pe altele le pot deteriora.

Albirea hainelor de bumbac

Clor, albăstreală pentru rufe și apă fierbinte. Iată ingredientele magice pentru înălbirea hainelor din bumbac. Această metodă vă poate părea învechită, dar pot face concurență cu orice înălbitor modern. Însă se potrivesc doar pentru bumbac.

1. Fierbere

Este cea mai veche și mai verificată metodă de înălbire a hainelor din bumbac. Fierberea îndepărtează aspectul gri al rufelor și petele de pe acestea. Procesul este mai anevoios, dar rezultatul merită. Deci, aveți nevoie de un vas emailat și o lopățică de lemn pentru a amesteca.

Așterneți pe fundul vasului o bucată de pânză albă. Turnați apă și adăugați jumătate de săpun de rufe dat prin răzătoare. Puneți lenjeria în soluția obținută, puneți vasul la foc pentru aproximativ 30 de minute, amestecând cu lopățica. Apoi clătiți cu apă rece. Dacă lenjeria a stat mai mult timp în șifonier și arată jalnic, atunci mai adăugați 2 linguri de amoniac.

2. Înmuierea cu înălbitor

Una dintre cele mai vechi și eficiente metode este cea de albire. Datorită acestei metode petele galbene, aspectul gri și diferite pete vor dispărea ca prin minune de pe lenjerie. Însă orice înălbitor trebuie folosit cu atenție pentru a nu intra în contact cu pielea. De asemenea, nu trebuie să exagerați cu înălbitorul, deoarece clorul distruge pânza.

Amestecați în 3 litri de apă o lingură de clor și o lingură de detergent. Înmuiați rufele în această soluție și lăsați-le pentru jumătate de oră. Apoi clătiți-le în apă caldă și apă rece alternativ.

3. Folosirea albăstrelei

Puteți comanda albăstreală în magazinele online, deoarece în magazinele obișnuite nu se mai vinde. Această are un preț foarte mic, dar înălbește foarte bine. Cu ajutorul albăstrelei puteți împrospăta lenjeria foarte eficient. De asemenea, veți preveni îngălbenirea acesteia.

Diluați praful conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Amestecați foarte bine, deoarece cocoloșii care rămân vor lăsa pe haine pete albastre. Înmuiați rufele în soluție pentru 20 de minute, apoi clătiți-le bine.

Albirea hainelor din materiale fine

Lenjeria din dantelă, atlas și alte materiale sintetice de asemenea, pot recăpăta culoarea inițială. Acestea pot fi albite fără fierbere și fără înălbitori. Vă propunem să folosiți niște produse foarte accesibile care vă vor uimi cât de eficiente sunt. Alegeți una dintre aceste metode.

1. Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un remediu minune pentru fiecare gospodină. Este perfect și pentru spălarea rufelor. Cu ajutorul acesteia puteți înălbi rufele din orice țesătură. Plus, aceasta este un dezinfectant foarte bun.

Adăugați într-un litru de apă două linguri de bicarbonat de sodiu. Lăsați rufele la înmuiat aproximativ două ore, iar apoi clătiți-le în apă caldă.

2. Apa oxigenată

Acest produs este excelent pentru lenjeria din dantelă. Aceasta acționează delicat și respectiv nu veți avea surprize neplăcute. Trebuie doar să rețineți că acest tip de lenjerie se înmoaie în apă răcoroasă pentru a nu se deforma.

Adăugați într-un litru de apă două linguri de apă oxigenată. Înmuiați rufele în această soluție și lăsați-le pentru jumătate de oră, apoi clătiți-le. Utilizați apă oxigenată de 3%.

3. Amoniac

Amoniacul poate îndepărta petele galbene, chiar și pe cele mai vechi. Unicul dezavantaj este mirosul înțepător, însă poate fi ușor diminuat cu ajutorul unui obișnuit balsam de rufe.

Diluați o lingură de amoniac într-un litru de apă. Înmuiați lenjeria și lăsați să stea 10 ore. Apoi clătiți  foarte bine cu apă răcoroasă.

Sfatul echipei

Lenjeria intimă albă este foarte delicată de aceea necesită o îngrijire corespunzătoare. Lenjeria albă capătă foarte repede un aspect gri și arată inestetic. Albirea este cea mai bună soluție, însă de la folosirea prea frecventă a acestora materialul se poate deteriora. Pentru a evita acest lucru, trebuie să respectați câteva reguli.

În primul rând, trebuie să o purtați corect. Lenjeria albă nu se poartă cu haine de culoare întunecată, este inestetic și albul devine gri.

În al doilea rând, trebuie să o spălați corect. Înainte de a arunca lenjeria în mașina de spălat, reamintiți-vă aceste reguli.

De asemenea, este important să o păstrați corect. Se recomandă ca aceasta să fie sortată după culori în compartimente separate. Înainte de a pune lenjeria în dulap, asigurați-vă că aceasta este bine uscată, pentru a evita mucezirea.

Dacă, totuși, lenjeria a devenit galbenă sau gri, remediați imediat această situație. Astfel, o veți albi mai eficient. Metodele expuse mai sus vă vor fi de mare ajutor.