Eram cât pe ce să arunc un borcan de maioneză aproape gol. O singură linguriță de sos face minuni!

Maioneza este unul dintre cele mai populare sosuri. În ciuda faptului că este bogat în calorii, o mulțime de gospodine au un loc rezervat pentru el în frigider.

Mai puțin cunoscut însă este faptul că maioneza se folosește nu doar în gastronomie. Acest produs minunat poate rezolva multe probleme din gospodărie și chiar este folosit în scopuri cosmetice.

Utilizări neobișnuite ale maionezei

1. Maioneza înlătură rapid de pe piele petele de ulei tehnic sau smoală. Aplicați puțin sos pe porțiunile de piele murdară, iar după 5-10 minute spălați-vă cu săpun.

2. Urmele de veselă umedă de pe suprafețele de lemn vor dispărea îndată dacă veți aplica peste ele maioneză, ca mai apoi să le ștergeți cu un șervețel uscat.

3. Maioneza de casă este o mască superbă pentru păr! Gălbenușul conferă părului un efect lucios, uleiul îl hidratează eficient, muștarul stimulează creșterea părului, iar îl face voluminos. Aplicați 1 lingură de maioneză de casă pe păr și înfășurați capul în folie de plastic. După 15-20 de minute spălați capul în mod obișnuit.

4. O altă proprietate uimitoare a maionezei este lupta cu pediculoza. Aplicați puțin sos pe păr și așteptați o oră, după care spălați capul în mod obișnuit. Nu va rămâne nici urmă de păduchi!

5. Dacă aveți unghii fragile, moi sau uscate, faceți din când în când măști cu maioneză, care le întărește și le stimulează creșterea sănătoasă.

6. Maioneza este o soluție superbă pentru îndepărtarea urmelor de adeziv. Acest truc este foarte util de exemplu pentru curățarea suprafețelor de pe care îndepărtați eticheta comercială.

Adăugați maioneza în lista de produse pe care trebuie să le aveți mereu în casă! Și nu uitați să le dați acest exemplu și prietenilor dvs.

error: Content is protected !!