Acestea sunt comercializate la prețul de 50 euro, dar puteți face așa ceva chiar acasă! Urmăriți cu atenție instrucțiunea video.

Trăsătura caracteristică a plantelor suculente e că ele pot depozita mult lichid în frunze sau tulpină. Acest fapt le face ideale pentru persoanele care sunt mereu ocupate și au puțin spațiu în locuință. Ele sunt destul de ieftine și practic nu au nevoie de îngrijire, de aceea ați putea să vă înverziți apartamentul sau vila fără prea mult efort.

Dar cel mai plăcut e că diverse plante suculente pot fi combinate în tot felul de compoziții. Ele sunt nepretențioase și pot supraviețui în practic orice condiții climaterice.

Nu e deloc uimitor că plantele suculente sunt atât de populare printre amatorii de plante de cameră. Astăzi sunt foarte populare compozițiile suspendate de formă sferică. În magazinele specializate o asemenea capodoperă costă peste 50 de euro. Dar începând cu ziua de astăzi ați putea crea așa ceva de sine stătător!

Compoziție decorativă din plante suculente

Veți avea nevoie de

  • sârmă groasă din aluminiu
  • plasă metalică
  • clești de tăiat sârma
  • substrat pentru cactuși și plante suculente
  • mușchi sphagnum
  • șurubelniță sau sulă
  • agrafe
  • sfoară de iută
  • plante suculente

Instrucțiuni

1. Pentru început pregătiți suculentele pentru răsădire. Răsadul trebuie să aibă rădăcinile curate și nevătămate.

2. Faceți câteva cercuri de același diametru din sârmă și fixați-le la un loc astfel încât să obțineți o sferă.

3. Înfășurați plasa metalică în jurul sferei obținute și fixați-o de “ecuator”. Veți obține o sferă situată într-un cilindru.

4. Faceți câteva tăieturi în plasă dinspre capete spre linia de intersecție cu sfera metalică și îndoiți fragmentele obținute, fixându-le de sferă. Unul din acest fragmente lăsați-l nefixat pentru a adăuga ulterior prin el solul pentru plante.

5. Așezați pe suprafața interioară a sferei mușchi sphagnum, care va avea rolul de a menține solul în interiorul sferei. Umpleți-o apoi cu substrat pentru cactuși.

6. După ce sfera va fi plină, acoperiți substratul vizibil cu mușchi și fixați și ultimul fragmentul de plasă.

7. Folosiți o șurubelniță sau o sulă pentru a face găuri în sol. Așezați atent plantele suculente în aceste găuri și folosiți niște agrafe pentru a le fixa astfel încât să nu cadă.

8. Pe o margine a sferei faceți un nod cu sfoară de iută și fixați în el un lanț metalic care va servi ca suport pentru compoziția dvs. După ce agățați compoziția, stropiți-o bine dintr-o sticlă cu pulverizator.

Există multe metode de a face o compoziție suspendată din plante suculente. În filmulețul de mai jos e prezentată o instrucțiune detaliată a acestui proces.

După câteva săptămâni planta se va înrădăcina în noul substrat. După aproximativ o lună veți putea savura un obiect de decor cu totul deosebit și extrem de elegant. Această compoziție poate fi ținută la balcon, la terasă sau chiar la bucătărie sau în living la loc luminos.

Dacă nu aveți timp să îngrijiți plantele de cameră dar vă doriți astfel de decorații în locuință, compoziția din plante suculente este o soluție extrem de potrivită pentru dvs. Recomandați-le și prietenilor dvs. aceste decorațiuni extraordinare!

error: Content is protected !!