Einstein în fustă! Ea are doar 23 de ani, însă Universitatea Harvard o consideră cel mai mare geniu al secolului XXI

Sabrina Gonzalez Pasterski avea doar 14 ani când s-a adresat Universității din Massachusetts cu rugămintea de a accepta elicopterul cu un motor construit de ea.

Dragostea față de știință i-a apărut în școală. Ea era fascinată de Cosmos și chiar a dorit să zboare pe Marte.

Primul său zbor a fost la vârsta de 9 ani. Despre aceasta i-a povestit profesorului ei din școală care a lăudat-o, dar nu s-a mirat. De ce a așteptat atât timp? Sabrina a reținut aceste cuvinte pentru toată viața.

Când a împlinit 12 ani, ea a început să construiască elicopterul cu un motor până la cele mai mici detalii. Acest proces i-a luat doi ani.

După absolvirea academiei, domnișoara a depus actele pentru Universitatea Tehnică Massachusetts. Deși avea un CV foarte bogat, cererea ei a fost respinsă.

Datorită profesorului Allen Hagerty, care a privit un video pe YouTube unde fata construiește propriul avion, cererea a fost acceptată.

[mashvideo]

„Am rămas șocat după ce am privit filmulețul. Potențialul ei este incredibil”, a spus profesorul.

La vârsta de 16 ani, Pasterski a zburat cu avionul său deasupra lacului Michigan, devenind cel mai tânăr pilot al propriului avion. Nimeni nu putea crede că este posibil așa ceva, nu pentru că este tânără, dar pentru că este fată.

Sabrina a absolvit universitatea cu note maxime. Acum ea scrie teza de doctor în Universitatea Harvard. Ea este liberă în acțiunile sale, ea nu este limitată de timp și nu este verificată.

Pasterski nu mai pilotează avioane, însă această experiență a ajutat-o să înțeleagă mai bine fenomenele fizicii. La Harvard ea studiază găurile negre, gravitația, raportul dintre timp și spațiu, ceea ce ne va învăța să înțelegem Cosmosul

Astăzi Sabrina a ajuns departe și se oprește aici. Ea studiază cele mai dificile probleme ale fizicii, după cum o făceau și Steven Hawking și Albert Einstein la începutul carierei lor.