Ei s-au cunoscut online – ea era în căutarea dragostei, iar el își dorea o amantă…

De la bun început nu se înțelegeau prea bine – el o ataca cu pretenții, iar ea îi răspundea într-un mod plin de sarcasm.

– ”O fată problematică, nu merită să mă văd cu ea.” –  s-a gândit el, dar totuși a invitat-o la o întâlnire.

– ”Un nenorocit! Îi voi răspunde urât și nu-i voi mai scrie.” – a decis fata. Dar, primind invitația, totuși a fost de acord.

Toată ziua ea se gândea să accepte sau nu întâlnirea. Deja era gata să renunțe, dar așa și nu a reușit să inventeze un motiv plauzibil. El, de asemenea, dorea să anunțe fata că este ocupat. Dar până la stabilirea întâlnirii rămăsese doar o oră. El s-a gândit că o ceașcă de cafea nu va strica, chiar dacă compania nu e atât de plăcută. Cafeaua era destul de gustoasă iar atmosfera – tensionată.

– ”Fata este simpatică, pentru câteva întâlniri intime va merge bine.” – s-a gândit el și a propus să o petreacă până acasă cu mașina, deoarece mergea în aceeași direcție.

– ”Chiar astăzi voi șterge ancheta de pe site, m-am săturat să mă întâlnesc cu astfel de nenorociți! Mai bine toată viața merg pe jos.” – a hotărât ea și s-a urcat în mașină.

Seara târziu ea a accesat site-ul de Online Dating ca să-și șteargă ancheta. În acel moment a văzut că el, de asemenea este online.

– ”Poate scrie altor femei, probabil eu nu i-am plăcut.” – s-a gândit ea și a oftat cu tristețe.

– ”Vânează alți bărbați! Știam că nu trebuia să mă întâlnesc cu ea.” – a decis el, văzând-o online. Apoi iarăși i-a propus o întâlnire, când vor avea mai mult timp, ca să poată vorbi mai calm.

Fata a dat acordul și au stabilit întâlnirea pentru ziua următoare, la aceeași cafenea.

După amiază el a sunat-o de mai multe ori, a vrut să anuleze întâlnirea, dar ea nu răspundea. Puțin mai târziu numărul ei nu a mai fost disponibil.

– ”Grădiniță de copii! Dacă nu vrea să vorbească, nu trebuia să dea acordul la întâlnire!” – el s-a supărat și a decis să nu o mai sune.

Ea deja se pregătise să plece de la muncă și a descoperit că telefonul este descărcat. Nu avea suficient timp, mai ales că nici nu s-au înțeles la ce oră să se întâlnească. Ea a plecat urgent acasă, și-a pus telefonul la încărcat și imediat l-a sunat. Numărul era permanent ocupat. Doar peste 20 de minute a reușit să-l sune.

El, foarte nervos, a răspuns că deja de mult timp stă în cafenea și dacă ea nu v-a apărea peste 10 minute, el pur și simplu pleacă.

– ”Om adult, dar se comportă ca un copil! Îi voi face în ciudă! Chiar nu merg! Lasă să stea singur în cafenea” – s-a inervat pe el și a plecat la metrou. Ea a venit doar peste o jumătate de oră, iar el încă era în cafenea. Au vorbit mult, mult timp.

– ”Este un om destul de interesant și atractiv. Chiar dacă nu este de genul meu…pentru a bea niște cafea și a comunica, este perfect.” – s-a gândit ea.

– ”Pentru nimic în lume nu mă voi mai întâlni cu fata aceasta alintată și neorganizată, chiar și de dragul unei seri intime!” – a decis el definitiv…și a invitat-o să meargă la cinema în ziua următoare.

Peste o săptămână, după bowling, el a condus-o până acasă. Ea l-a invitat în apartament, să vadă cum trăiește.

– ”Este perfectă! Bine că ea a scris prima. Nu aș fi crezut că în spatele unei anchete atât de simple se ascunde o fată atât de minunată.” – s-a gândit el în dimineața următoare și a invitat-o să plece undeva împreună în weekendul următor.

– ”Trebuie cât mai urgent să scap de el, până nu s-au complicat lucrurile. Îi spun chiar acum că întârzii la muncă, ca să plece cât mai repede.” – a hotărât ea și a plecat la bucătărie că pregătească micul dejun.

…Peste 1 lună el a invitat-o la el acasă.

– ”Ce apartament frumos. Chiar și proprietarul este minunat. Atât de atractiv pregătește cafeaua, eu m-aș fi mutat aici, fără a mă gândi!” – și-a imaginat ea, zâmbind.

– ”Pericol! Cât este de dezordonată. Nu a spălat vesela aseară, dimineața nu a strâns patul. De așa o fată capricioasă sigur nu am nevoie.” – s-a gândit el și i-a propus să trăiască împreună. I-a promis că în fiecare dimineață o va duce cu mașina la locul de muncă.

…După 1 an ei au decis să marcheze aniversarea cunoștinței lor.

– ”De mult timp nu ne-am certat, chiar ciudat, că totul este atât de bine.” –  se gândea ea atunci când scotea din cuptor deliciul lui preferat.

– ”Cine a inventat acest romantism? Oare nu se poate pur și simplu să bei o bere și să urmărești fotbalul?” – s-a gândit el, aprinzând lumânări și verificând a suta oară dacă nu a uitat să pună inelul sub șervețelul ei.