Efectuează aceste 4 exerciții ca să ai până la adânci bătrâneți o minte lucidă și o memorie bună

Antrenamentele permanente vă ajută să fiți mereu în formă fizică mai bună și să nu cedați schimbărilor legate de vârstă. Acest fapt se referă la toate organele organismului nostru inclusiv și la creier.

Echipa noastră vă prezintă 4 exerciții simple care pot să ajute la antrenarea unei bune memorii și la alte funcții cognitive până la adânci bătrâneți.

Culori diferite

Aveți în față un șir de cuvinte scrie cu diferite culori. Începând cu primul cuvânt, pronunțați în glas culoarea cu care este scris cuvântul. Ajungeți până la capăt și începeți să citiți de la coadă. Inițial va fi dificil, deoarece pentru text răspunde o parte a creierului, iar pentru culori o altă parte.

Folosul: Este o bună profilaxie a bolii Alzheimer: Ajută la restabilirea legăturii dintre emisfere, antrenează concentrarea și atenția.

Tabelul Schulte

Concentrați-vă asupra cifrei 19 din centrul pătratului. Scopul dvs. este să găsiți cifra 11 și apoi celelalte cifre în creștere, fixând cifra găsită cu privirea. Drept urmare pentru efectuarea acestui exercițiu, tabelul poate fi desenat de sine stătător în ordine haotică sau să-l găsiți pe internet.

Folosul: Crește viteza de primire și prelucrare a informației, precum și dezvoltă privirea periferică. 

Semne cu degetele

Puneți degetele mâinii drepte astfel încât să arătați semnul „pace”, iar cu degetele mâinii stângi arătați „ok”. Apoi schimbați pe rând poziția degetelor astfel încât mâna stângă să arate pace, iar dreapta ok. Acum efectuați acest exercițiu în același timp cu mâna dreaptă și cu mâna stângă.

Folosul: Antrenează atenția și abilitatea de a muta de la o sarcină la alta.

Scrierea sincronizată

Pregătiți 2 foi de hârtie și în fiecare mână câte un instrument de scris. Începeți să scrieți forme geometrice în același timp cu ambele mâini. De asemenea, puteți scrie litere sau cuvinte cu același număr de caractere.

Folosul: Scrierea sincronizată învață creierul să facă față mai multor sarcini simultan, activează funcționarea ambelor emisfere.

Alte sfaturi

Neurobiologul Lawrence Katz a elaborat un sistem de exerciții pentru creier pentru a menține funcțiile sale până la adânci bătrâneți.

Iată câteva sfaturi din cartea sa:

  • Antrenați mâna nedominantă, efectuând activități obișnuite, cum ar fi spălarea pe dinți, pieptănarea.
  • Faceți duș și efectuați alte acțiuni cu ochii închiși.
  • Schimbați traseul și încercați să ajungeți la serviciu, magazin și alte locuri publice.
  • Priviți filmulețe fără sunet, încercând să înțelegeți după gesturi, mișcări despre ce este vorba.