Săpunul te poate ajuta să-ți protejezi grădina de dăunători. Iată ce trebuie să faci

Produsele pentru grădină disponibile astăzi pe piață nu sunt întotdeauna inofensive. În plus de multe ori nu ai la îndemână produsul necesar în momentul în care ai nevoie de el. Iar prelucrarea cu chimicale a unor plante tinere nu poate să nu te îngrijoreze…

мыло от вредителей

În acest condiții puteți apela la niște soluții de casă, care sunt sigure, inofensive, naturale și foarte eficiente. În acest fel puteți folosi chiar săpunul de rufe sau săpunul cosmetic. Aceste produse sunt foarte ușor de găsit și au și un preț extrem de redus.

мыло от вредителей

Săpunul în grădină

Pentru a proteja grădina de dăunătorii mici și mari, veți avea nevoie de câteva lucruri simple care se găsesc în orice gospodărie.

мыло от вредителей

Veți avea nevoie de

  • câteva bucăți de săpun
  • bucăți sau pungi din stofă
  • cuțit
  • capsator
  • niște crenguțe de lemn

мыло от тли

Instrucțiuni

1. Tăiați săpunul în bucăți destul de mari și puneți-le în pungile din stofă.

мыло от тли

2. Aplicați câteva capse astfel încât săpunul să nu cadă din pungi. Dar nu închideți complet circulația aerului în pungă – mirosul de săpun trebuie să circule liber.

3. Bateți în sol, pe perimetrul grădinii, crengi din lemn care vor servi ca suport pentru pungile cu săpun.

мыло от тли

4. De asemenea puteți mărunți săpunul rămas, presărându-l pe sol în jurul plantelor pentru a le proteja suplimentar de dăunători.

вредители сада и огорода

Mirosul răspândit de săpun este iritant pentru dăunători, fapt ce previne apariția lor în grădina dvs. Pe timp de ploaie este și mai bine, căci mirosul devine mai intens!

вредители сада и огорода

Rețineți că săpunul trebuie schimbat periodic pentru a menține efectul la nivelul dorit. Săpunurile aromate tari sunt cea mai bună alegere în astfel de cazuri!

вредители сада и огорода

Marele avantaj al acestei metode este că se folosesc doar produse naturale. Săpunul nu lasă substanțe nocive în sol sau pe fructe și legume. El este absolut inofensiv pentru sănătatea animalelor și pentru mediul înconjurător.

обработка сада от вредителей

Această metodă simplă și eficientă a devenit din nou foarte populară atunci când agricultura organică a devenit un trend. Folosiți această metodă și veți observa cât de frumoasă și roditoare este grădina dvs.!