E timpul să scapi de stereotipuri! Greșeli grave de design pe care nu le-ai știut

Amenajarea casei după propriile preferințe este un lucru bun, însă doar în cazul prezenței simțului estetic. Multe idei de design interior deja s-au învechit, iar altele sunt alese neinspirat. Obiceiul de a pune covoare pe pereți, de a acoperi neajunsurile cu draperii, de a vopsi pereții în alb sunt deja demodate. În acest articol vă propunem să spargeți tiparele, să folosiți trucurile profesioniștilor și să fiți stilați!

Un design modern al casei

1. Mobila de-a lungul peretelui

Una dintre cele mai des întâlnite greșeli. Mulți consideră că în acest fel vor crea mai mult spațiu. Chiar dacă aveți o cameră mică, ea va arăta mult mai bine cu o canapea și o măsuță.

2. Pereți albi

Nu vopsiți niciodată pereții în alb, nu sunteți într-o instituție medicală! Designerii de interior moderni recomandă să folosiți culori deschise și plăcute. Mobila trebuie să fie în armonie cu interiorul, iar excesul de culoare poate fi deranjant.

3. Mobilă de diferite tipuri

Probabil este o idee genială pentru decor! Amenajați în cameră fotolii, scaune de diferite culori. Arată extraordinar!

4. Mobilă masivă pentru dormitor

Este suficient un pat mare, iar noptierele, măsuța, rafturile deschise pot fi cumpărate separat, nu în set. Va fi mai frumos și mai ieftin.

5. Scaune diferite

Alungați plictiseala din bucătărie! Standardele nu mai sunt la modă. Folosiți scaune de culori sau de forme diferite, însă trebuie să fie de aproximativ aceeași mărime.

6. Mobilă masivă

Regula principală de amenajare: cu cât este mai mică camera, cu atât mai puțină mobilă va fi. Mobila masivă este semn de prost gust. Acum sunt în vogă canapele de mărimi medii, fotolii-saci, tabureți mici.

7. Cameră pentru copii în culori vii

Nu folosiți toate culorile curcubeului în camera copiilor. Pereții vopsiți în culori intense, decorațiunile în exces – dăunează sănătății. Psihicul copilului este presat de prea multe culori și detalii. Copiii devin irascibili și distrați. Amenajați camera copiilor în culori domoale, mai puțină mobilă și rafturi. Panourile sau desenele pe pereții albi sunt cea mai potrivită variantă.

8. Pereți cu aspect natural

Astăzi este modern să nu vopsiți pereții. Dar fiți atenți ca tencuiala să nu fie prea grosolană.

9. Draperii de culori deschise

Suntem obișnuiți să alegem draperii deschise. Dar încercați să depășiți această idee și optați pentru niște draperii de culori închise. Dacă aveți o cameră mică, atunci evitați-le. Ferestrele îmbrăcate în draperii sunt considerate de modă veche de către designerii moderni.

10. Camera de baie prost amenajată

Experimentați diferite idei de design în baie. Nu este necesar să puneți faianță de sus până jos. Materialele moderne rezistente la umezeală vă permit să alegeți un fundal original.

11. Cât mai multă lumină

Există regula – cu cât mai multă lumină, cu atât mai bine. O cameră luminoasă arată mai bine decât una întunecoasă. Folosiți acest sfat cu înțelepciune. Nu abundența de dispozitive de iluminare fac camera mai luminoasă, ci minimum de mobilă, pereții curați și ferestrele largi. Iluminarea de sus rezervați-o pentru camera de baie și bucătărie în calitate de lumină suplimentară.

Este dificil să faceți un interior multifuncțional. Însă puteți începe renovarea casei de la un proiect bine chibzuit.

Soluțiile propuse vă vor ajuta să evitați greșelile de design interior. Chiar și un apartament mic poate fi stilat și modern.