După 50 de ani în viața femeii vor avea loc schimbări pozitive dacă ea va respecta aceste reguli

Timpul trece, totul se schimbă, dar prejudecățile rămân populare. E timpul să renunțați la ele, mai ales dacă ați trecut de 50 de ani…

Mulți oameni consideră această vârstă ca o etapă a bătrâneții și se înșeală amarnic. Conform clasificării OMS un om bătrân are peste 75 de ani, un vârstnic are 60-75 de ani, iar o persoană de vârstă medie (adică în floarea vieții!) are 45-60 de ani.

Femeile trecute de 50 de ani

E bine cunoscut că aceste reguli au fost respectate de regina Elisabeta II. Atunci când dumneaei a trecut de 45 de ani, a adoptat și anumite schimbări de viziune asupra vieții, fiind până în ziua de astăzi un exemplu de “bătrânețe” fericită. Regina arată foarte bine și radiază fericire, iată câteva sfaturi de-ale dumneaei:

1. Renunțați la diete

Dietele nu funcționează, iar de multe ori chiar au efect invers și ne provoacă stresuri. Alimentați-vă corect, savurați toate darurile naturii. O strictețe exagerată în privința produselor alimentare încă nu au reușit să întinerească pe nimeni.

2. Acceptați-vă căruntețea

Multe femei de această vârstă își vopsesc părul. Schimbarea coafurii, experimentele cu ținuta de multe ori au un efect foarte bun. Dar nu trebuie să vă vopsiți părul doar de dragul de a ascunde șuvițele încărunțite. Acest simptom al înaintării în vârstă devine foarte elegant dacă vă împăcați cu această idee!

3. Lucrurile importante trebuie făcute imediat

Nu amânați, cine știe cât timp mai aveți la dispoziție. Revizuiți prioritățile. Orice om visează la ceva. Lăsați rutina și alte activități neimportante pentru a realiza ceea ce v-ați dorit mereu. Acum este cel mai potrivit moment pentru asta!

4. Recunoașteți propriile greșeli

Nu vă jenați, că nu mai sunteți o fetiță. Le puteți împărtăși copiilor, rudelor sau prietenelor toate greșelile pe care le-ați comis și din care ați învățat ceva prețios. O astfel de critică însoțită de auto-ironie are un efect terapeutic incredibil.

5. Dedicați timp celor dragi

Copiii, nepoții, soțul – aceștia sunt cei mai scumpi oameni pentru orice femeie, iar fericirea lor de cele mai multe ori ne umple și pe noi de fericire. Susțineți-vă reciproc, aveți grijă unii de alții, acordați-vă toată dragostea și atunci veți fi o femeie fericită la orice vârstă!

6. Nu călcați de două ori pe același drum

Chiar și la propriu: schimbați itinerarul pe care ați mers de obicei la serviciu sau la magazin. Creierul dvs. a creat șabloane pe parcursul anilor, iar urmarea lor îl lipsește de activitate. Faceți un mic antrenament al creierului, alimentându-l cu informații noi și interesante.

7. Nu vă faceți griji pentru părerea celor din jur

Nimeni nu le poate plăcea tuturor! E mult mai bine să urmezi propria conștiință decât opinia “societății civile”. Atunci când nu vă veți mai lăsa afectată de părerile celor din jur, întreaga lume va căpăta culori mai deschise și mai frumoase, iar dvs. vă va fi mai ușor să luați deciziile corecte.

8. Lipsa de bani nu justifică pasivitatea

Există oameni cărora într-adevăr resursele financiare abia de le permit să supraviețuiască. Dar există și oameni care folosesc argumentul financiar doar pentru a-și justifica inactivitatea. Atunci când îți dorești cu adevărat să faci o idee, de obicei se găsesc și resursele necesare pentru ea.

9. Credința și dragostea

Dragostea ar trebui să fie starea noastră continuă, odată cu înaintarea în vârstă ea devine chiar mai puternică și mai asumată, căci este lipsită de ochelarii roz. Iubiți-i pe cei din jur așa cum sunt ei!

10. Excludeți imposibilul

Fiți realistă, nu vă creați iluzii și evitați așteptările care nu pot fi realizate. Acum e vârsta la care aveți experiența, dar și forța de a recunoaște aceste lucruri. În acest fel vă veți proteja de dezamăgiri și decepții.

Îmbătrânirea este un proces perfect natural, nu vă temeți de el. Rețineți cuvintele lui Phyllis Schlossberg: “Mulți oameni au o tinerețe frumoasă, dar de o bătrânețe frumoasă au parte doar cei aleși”. Cel mai minunat e că alegerea asta vă aparține exclusiv dvs.!

Dacă acest articol v-a inspirat să faceți schimbări în viața dvs., împărtășiți-o și prietenilor dvs.!