După 50 de ani ținuta pe care o alegem poate fi simplă, dar coafura, pantofii și manichiura ar trebui să fie fără cusur

Este posibil să arătăm luxos într-o rochie simplă? Fără îndoială! În plus, această artă poate fi învățată. Iată care sunt secretele sale:

Țineți cont de situație. 

În primul rând trebuie să țineți cont de vârstă, siluetă și situație.

Recomandarea de a ține cont de vârstă este percepută uneori cu ostilitate. Trebuie să știți că nu există nicio discriminare în acest sens. Însă, la o anumită vârstă nu mai merită să alegeți ținute foarte sincere. O doamnă de peste 60 de ani într-o rochie cu decolteu adânc riscă să arate ridicol.

De aceea trebuie luată în considerare vârsta, dar asta nu înseamnă că femeile mature nu se pot îmbrăca la modă. Însă nu toate tendințele li se potrivesc.

Ținute îngrijite.

Pentru a arăta elegant și scump trebuie să aveți mare grijă de haine și încălțăminte.

Încălțămintea. 

Aceasta joacă un rol foarte important în crearea unui ansamblu. Și această teză nu trebuie uitată. Din anumite motive unele femei sunt convinse că oricum nimeni nu se uită la încălțăminte și că pot purta orice. Dar se înșală.

Daca alegeți o rochie simplă, atunci anume încălțămintea va fi cea care va cânta „prima vioară” în acest ansamblu. Cu ajutorul unei pereche de încălțăminte la modă este foarte ușor să reîmprospătați hainele care nu sunt în tendințe. Dar purtând încălțăminte demodată cu haine la modă, veți distruge imaginea.

Pentru a arăta bine renunțați la modelele învechite și alegeți încălțăminte stilată, comodă și de calitate..

Botinele nu numai că arată elegant, dar sunt și foarte comode de purtat. Puteți opta și pentru adidași, sunt modele și pentru sezonul rece.

Ce poate fi mai confortabil decât o pereche de adidași?

Coafura.

Un alt detaliu important al imaginii ideale este coafura. Trebuie să alegeți o tunsoare care vi se potrivește perfect. Și uitați de regula „cu cât femeia este mai în vârstă, cu atât trebuie să fie tunsoarea mai scurtă”. Tunsorile foarte scurte nu sunt pentru oricine.

Singurul lucru de evitat este coafarea exagerată. Nu trebuie, desigur, să mergeți în cealaltă extremă și să arăți ca și cum ați adormit cu părul ud și nu v-ați pieptănat părul dimineața. Dar o neglijență ușoară și atentă vă va face imaginea mai elegantă și mai tânără.

Manichiura.

Puteți purta o rochie foarte simplă, dar mâinile trebuie să arate impecabil. Nu este necesar să folosiți oje aprinse, puteți folosi nuanțe de bej sau ojă transparentă sau chiar să renunțați la ojă, dar unghiile trebuie îngrijite și lustruite.

În general, conceptul de manichiură legată de vârstă nu este despre alegerea ojei, ci despre faptul că, odată cu vârsta, trebuie să acordați mai multă atenție îngrijirii mâinilor. Și, atunci când alegeți culoarea unghiilor, este mai bine să respectați principiile minimalismului. Bijuteriile volumetrice, mărgelele și strasurile pe unghii sunt demodate.

Bijuteriile.

Și nu uitați de bijuterii, acestea pot reîmprospăta chiar și cea mai simplă ținută. Dar numai atunci când la modă și de calitate.

Bijuteriile de modă veche vă pot distruge complet imaginea.