După 50 de ani evitați creionul și rimelul negru. Machiaj care nu îmbătrânește

Cea mai mare greșeală pe care o comit femeile de peste 50 de ani este să se machieze exact cum o făceau acum 20 de ani. Dar riscă să arate mai în vârstă. Multe doamne, văzând că machiajul le îmbătrânește, încetează să mai folosească produse cosmetice. Dar aceasta nu este cea mai bună soluție. Un machiaj corespunzător vă va împrospăta fața, va ajuta la mascarea imperfecțiunilor și va adăuga luminozitate tenului.

Vă propunem în continuare câteva sfaturi pentru a arăta mereu impecabil.

1. Hidratarea.

Dacă săriți peste această etapă, fondul de ten și pudra nu vor face decât să vă sublinieze ridurile. De aceea ar trebui să folosiți produse speciale înainte de somn, care vă vor reîmprospăta tenul.

2. Concealer. 

Utilizarea acestuia poate masca imperfecțiunile. Însă nu trebuie să exagerați, aplicați-l doar pe zona din jurul ochilor.

3. Fondul de ten. 

O mare greșeală a doamnelor este alegerea unor produse dense pentru a masca imperfecțiunile pielii deoarece acestea creează un efect de mască. După vârsta de 50 de ani merită să folosiți texturi ușoare. Pentru machiajul de zi cu zi este suficient să folosești BB cream.

Nu este recomandat să folosiți fond de ten mai închis decât nuanța pielii. În loc de „efect de bronzare” veți obține un aspect neglijent. Se recomandă să folosiți un burete pentru aplicarea fondului de ten, pe care îl puteți umezi în apă.

4. Fard de obraz.

Folosirea fardului de obraz împrospătează și întinerește, dar trebuie să alegeți nuanțele potrivite și să-l aplicați corect. Ar trebui să renunțați la nuanțele întunecate, cea mai bună opțiune este piersicul, nuanțele delicate. Și trebuie să-l aplicați numai pe partea superioară a pomeților.

5. Utilizarea creionului negru ar trebui evitată deoarece vă îmbătrânește.

Este mai bine să alegeți o nuanță gri sau maro. Și evitați folosirea creionului de ochi pe pleoapele inferioare deoarece ochii vor părea mai mici.

6. Alegeți cu atenție nuanța fardurilor de ochi. 

Nu folosiți nuanțe strălucitoare sau tonuri prea închise deoarece au efect de îmbătrânire. Alegeți nuanțe satinate și mate de nuanțe naturale.

7. Evitați rimelul negru.

Nuanțele de gri și maro vă vor face machiajul mai delicat. Și nu trebuie să aplicați rimel în mai multe straturi, este suficient să accentuați puțin genele.

8. Evitați rujurile sidefate.  

Nu trebuie să folosiți tonuri prea închise, optați pentru nuanțe care să fie cu 2-3 tonuri mai închise decât culoarea naturală, nu mai mult. Evitați rujul mat, este mai bine să alegeți texturile satinate.

9. Și ultimul sfat: accentul în machiajul de zi cu zi ar trebui să fie unul singur.

Sprâncenele conturate, smokey ice, fard de obraz strălucitor și ruj închis – acest „buchet” va îmbătrâni chiar și o femeie de treizeci de ani. De aceea ar trebui să evitați astfel de machiaj.