Dresurile vechi rupte sunt o adevărată comoară! 9 modalități ingenioase de a le reutiliza.

Câte perechi de dresuri au ajuns în zadar la coșul de gunoi!… Căci gospodinele pricepute știu că orice lucru poate fi reutilizat. Iată câteva idei creative prin care dresurile vechi pot deveni utile din nou.

старые колготки

Ce poți face cu dresurile vechi

1. Soluție împotriva moliilor

Dresurile vechi se pot transforma într-o soluție foarte eficientă împotriva moliilor. Coaseți o mică pungă din stofa dresurilor și umpleți-o cu levănțică uscată. Puneți această pungă în dulapul cu haine și puteți să nu vă mai faceți griji pentru ele.

старые колготки

2. Material abraziv

Stofa dresurilor are un efect abraziv ce poate face orice suprafață să strălucească din nou.

что сделать из старых колготок

3. Duză pentru aspirator

Dacă ați pierdut vreun lucru mărunt într-un loc greu accesibil, îl puteți găsi folosind un truc foarte simplu. Îmbrăcați o bucată de stofă de dresuri pe țeava aspiratorului. Aceasta va avea rol de filtru și va opri cercelul sau șurubul pe care l-ați pierdut.

что сделать из колготок

4. Aromatizator

Faceți o pungă din stofă de dresuri și umpleți-o cu ierburi aromate. Acest aromatizator natural poate fi pus în casă, în garaj sau în mașină.

старые колготки

5. Husă pentru mătură

Mătura va deveni foarte rezistentă dacă o veți “îmbrăca” într-o astfel de husă.

капроновые колготки

6. Ață pentru legarea tufelor de roșii

Dacă obișnuiți să creșteți roșiile pe spaliere, dresurile vechi vor fi o soluție perfectă pentru fixarea tufelor. De altfel grădinarii experimentați folosesc demult acest truc.

старые колготки

7. Husă pentru perie

Periile de vopsit păstrate în stofă de dresuri vă vor servi mult mai mult timp. De asemenea puteți folosi stofa ca un filtru împotriva murdăriei, fixând-o pe gura cutiei de vopsea.

старые колготки

8. Cârpirea plasei împotriva insectelor

Dacă vi s-a rupt plasa împotriva insectelor, încă nu înseamnă că trebuie să o înlocuiți cu alta nouă. Cârpiți-o cu o bucată de stofă de dresuri.

из колготок своими руками

9. Căptușeală pentru ghivece

De acum nici o picătură nu va ajunge pe pervaz!

капроновые колготки

Nu vă grăbiți să aruncați lucrurile vechi, ele mai pot fi foarte utile. Care din aceste idei vă pare cea mai utilă? Spuneți-ne în comentarii!