Dragi femei, să nu economisim pe noi înșine!

Acest articol m-a marcat până la lacrimi. Cât de adevărate sunt aceste cuvinte! Dragi femei și prietene să nu mai economisim pe noi înșine! Obiceiul de a economisi pe noi – este o adevărată boală a multor femei. Mai mult ca atât, această boală uneori însoțește femeile timp de o viață. Să ne clarificăm în această problemă!

Care sunt simptomele acestei boli?

– Fiind în magazin sau în piață femeia cumpără tot felul de lucruri pentru cei dragi – pentru soț, pentru copii, pentru pisica iubită. Pentru ei nu-i pare rău să cheltuie toți banii. Dar când vine vorba despre dorințele sale, femeia decide că ”Mă descurc și fără asta!”. Și chiar se descurcă. De fiecare dată.

– Economisirea este atunci când femeia are un șampon, o pereche de ciorapi, o pereche de pantofi pe sezon și două seturi de lenjerie, pentru schimb. Chiar dacă mai are ceva – totul este vechi, demodat și fără gust. În schimb copiii sunt îmbrăcați la modă.

– Când se uită la încălțămintea de iarnă și la lenjeria de corp pe care o poartă, ea înțelege că trrebuie să o schimbe, dar decide că ”Este bine și așa, mai pot purta aceste lucruri”, etc.

– Este vorba de economisire, atunci când femeia își coase ciorapii sau mai rău, îi poartă rupți, când nu-și înnoiește lenjeria de corp, când în garderobă are doar o fustă, când trebuie să-și cumpere o mască de păr sau un rimel nou, dar mereu apar cheltuieli mult mai importante.

– Când intenționează să-și cumpere ceva scump și calitativ, dar atunci când vine în magazin, examinează toate lucrurile și în rezultat, cumpără nu ce dorește, dac ceea ce este mai ieftin.

– Când în ea trăiesc două persoane: una care își dorește foarte mult să cumpere un lucru și alta care îi șoptește că este foarte scump și că poate cumpăra ceva mai rău, dar mai ieftin. Și va economisi banii. În acest moment este important ca femeia să-și pună întrebarea – pentru ce va cheltui banii economisiți? Pe familie, pe copii sau pe altcineva…

– Economisirea este atunci când femeia are bani, dar nu se bucură cu nimic, nu-și cumpără nimic din ceea ce îi place, se limitează în toate, în magazin cumpără doar un minim de lucruri necesare.

– Când are pe primul loc pe oricine, dar numai nu pe ea însăși.

– Orice femeie care economisește pe sine înțelege despre ceea ce spunem, dar mai exact va simți. Nu este nevoie de explicații suplimentare despre cheltuielile rezonabile și economisire. Femeile știu întotdeauna când economisesc.

– Economisirea din contul propriu, în timp se transformă într-un obicei și o patologie, care se tratează foarte greu. Deoarece nici un argument că trebuie să se iubească nu funcționează, se include mecanismul, care nu-i permite să facă cheltuieli ”în plus”.

Femeia care economisește pe sine:

– pierde farmecul feminin;

– din viața ei pleacă magia și bucuria;

– fața ei este împovărată de probleme;

– nu reprezintă un interes pentru bărbați, cu excepția când este folosită;

– apare oboseala și nemulțumirea pe viață;

– fericirea devine imposibilă;

De ce economisim pe noi?

În spatele obiceiului de a economisi se ascunde o frică mare și un sentiment de vinovăție. „Dacă azi voi cheltui banii, nu-mi vor rămâne bani pe mâine și voi deveni cauza ”nenorocirii” celor apropiați”. Frica profundă vine încă din copilărie. Dacă nu voi cheltui banii pe mine, atunci nimeni nu mă va învinui pentru nenorocirile, care se pot întâmpla din vina mea. Este nimic altceva decât o dorință de a rămâne nevinovată. O dorință foarte copilăroasă. O femeie matură poate fi responsabilă pentru acțiunile sale. Economisind femeile își sacrifică propria viață, propria frumusețe în numele ”salvării” celor din jur. Ajutându-i pe alții femeia se simte importantă. Iar sacrificiul nu poate fi niciodată dezinteresat.

Este vorba din nou despre mândrie și absența smereniei. Ca și cum viața celor din jurul ei depinde de ea, de parcă ar fi atotputernică și poate împiedica nenorocirile în vieților celor dragi. Oare nu-și asumă prea multe? De ce acesta este un semn de pierdere a feminității? Pentru că femeia, care economisește pe contul său – funcționează pe energiile masculine – controlul strict și responsabilitate, protecție și salvare.

Dacă femeia activează regimul de economisire, înseamnă că ea implică și instinctul matern, respectiv ”deconectează” femeia. Este indiferent pe ce economisește femeia – produse cosmetice sau lenjerie. Este important principiul. Puteți fi mamă doar pentru copiii proprii. Și nicidecum un părinte pentru soțul dvs.

Țineți minte un lucru imporant, mama trebuie doar să ofere, iar femeia – primește. O femeie matură nu este îngrijorată din cauza banilor, pentru că nu-și complică viața cu ”control” și ”responsabilitate” pentru viețile altora. Ea nu suferă de aroganță și un sentiment de măreție, de parcă a venit pe acest pământ să fie responsabilă pentru viețile altor oameni, salvându-i și făcându-i fericiți. Dacă are bani, femeia îi cheltuie cu ușurință, iar dacă nu are bani, nu-și face griji din această cauză. Dacă inspirați, trebuie și să expirați. Nu puteți doar inspira și tot timpul să economisiți puterile pentru a expira.