Dovada că în viața noastră nu există coincidențe

Ați observat probabil și dumneavoastră că, de fapt, coincidențele nu sunt deloc întâmplătoare?

Fiecare din noi avem anumite probleme, dar întrebarea este de ce se întâmplă acest lucru? Există anumite cauze pe care, dacă le vom elimina, vom scăpa de aceste probleme inutile.

Nimic nu este întâmplător.

Această lume este aranjată într-un anumit mod și există Legi superioare cărora li se subordonează toate lucrurile. Ignoranța, neînțelegerea sau respingerea acestor legi nu le anulează. Putem afirma că viața este ca o școală în care trebuie să învățăm ce este înțelepciunea: să cunoaștem legile vieții și să ne conformăm ca să ne putem bucura de fiecare moment al vieții.

Trăim într-un sistem închis unde toate părțile sale sunt strâns legate între ele și se influențează reciproc, deci nimic nu este accidental și nimic nu dispare fără urmă.

Ceea ce oferiți, aceea primiți. Ceea ce semănați, aceea culegeți. Este asemenea unui bumerang.

Aceasta este înțelepciunea populară.

Regula de aur din budism: „Nu le faceți altora ceea ce nu vă doriți.” – este construită pe înțelegerea acestui lucru. Și alte religii afirmă , de fapt, același lucru.

De ce este complicat să înțelegem acest lucru?

Pentru că viața are durată (timp, inerție) și „bumerangul” nu se întoarce imediat. Când lansați un bumerang este nevoie de timp pentru ca acesta să zboare și să ajungă la punctul final ca mai apoi să revină; iar în timp ce acesta zboară, revin alte bumeranguri pe care le-ați lansat. Deoarece mintea noastră (în cele mai multe cazuri) nu poate urmări această relație de cauzalitate, nu reușim să înțelegem faptul că nu există coincidențe, toate lucrurile sunt legate între ele.

Trebuie să înțelegem că problemele noastre nu sunt o pedeapsă de la Dumnezeu, dar sunt rezultatul încălcării noastre a acestor legi divine. Cu alte cuvinte noi înșine am fost cauza acestor necazuri. Ținând cont de acest lucru, (eu sunt vinovat pentru ceea ce mi se întâmplă) veți obține o creștere spirituală: învățare, corectarea greșelilor și obținerea scopului final: fericirea.

Legile Supreme sunt absolut corecte și armonioase (egoismul uneori nu ne permite să observăm acest lucru). Noi suntem vinovați de ceea ce ni se întâmplă. Trebuie să fim conștienți despre modul în care ne comportăm cu ceilalți. Numai în acest fel vom deveni înțelepți și vom dobândi fericirea.

Este greșit să ne supărăm pe cei care ne supărăm pe cei care ne creează probleme, deoarece acest lucru duce la creșterea ego-ului nostru care se hrănește cu energie negativă. În acest caz este imposibil să ne dezvoltăm din punct de vedere spiritual. Persoana care ne provoacă necazuri nu este sursa acestui necaz, ci doar ghidul său. Prin intermediul acestei persoane viața ne arată unde am greșit, ne roagă să analizăm lucrurile și să tragem concluziile corecte. Dacă n-ar fi anume această persoană, ar fi alta, dar situația ar fi aceeași.

Necazurile sunt ca niște lecții.

Cu excepția cazului în care, desigur, nu dorim să călcăm pe aceeași greblă. Dacă veți avea parte de aceleași probleme, înseamnă că ați comis aceleași greșeli. Viața încearcă să ne învețe ceva însă noi nu dorim să înțelegem acest lucru. Nu analizăm (preferând să-i învinovățim pe ceilalți), nu facem concluziile potrivite și continuăm să facem lucruri stupide. De aceea viața este nevoită să ne învețe prin intermediul unor situații destul de aspre și dure.

Încercați să țineți cont de aceste lucruri!