Două persoane care se ceartă des se iubesc mult mai tare decât majoritatea. Iată care este cauza

Certurile sunt indicatorul unei relații sănătoase.

În fiecare companie există cel puțin un cuplu nebunatic care se ceartă tot timpul.

Multe persoane consideră că acești parteneri nu se iubesc, iar relația lor este sortită eșecului.

Cu toate acestea experții consideră că cearta nu este o caracteristică a unei relații toxice, ba dimpotrivă.

Shutterstock

Ce ascunde conflictul?

Trântitul ușii, aruncatul farfuriilor, țipetele, plânsul, sunete de telefon pe la mijlocul nopții reprezintă, de fapt, un semn al unei relații sănătoase. Experții consideră că certurile îi învață pe parteneri să depășească durerea și acest lucru este util în relația lor. V-ar putea părea straniu și amuzant, dar lupta înseamnă dragoste.

Dr. John M. Gottman de la Institutul Gottman afirmă că conflictele nu au fost niciodată simptomul unei relații rele. Lupta dintre perechi poate fi împărțită în trei categorii, care pot indica dacă relația va dura sau nu. Iată cele trei tipuri de conflicte care pot apărea în cuplu:

— Cuplurile care doresc să vorbească, să găsească un compromis și să-și rezolve problemele;

— Cuplurile în care partenerii doresc să fie auziți și așteaptă ca celălalt să fie de acord cu el/ea;

— Cuplurile care nu doresc să-și rezolve problemele.

Cei care fac parte din prima categorie își exprimă emoțiile recurgând la strigăte și accese de furie, doar că scandalul are loc, de obicei, în diferite camere. Cu toate acestea, cel mai adesea certurile se încheie cu compromis și dragoste.

Chiar dacă sunt stresante, certurile vă fac relația mai puternică.

Shutterstock

Din a doua categorie fac parte cuplurile în care unul dintre parteneri nu vrea să asculte. În acest caz nu merită să pierdeți timp și efort deoarece partenerul Dumneavoastră nu permite ca aceste conflicte să fie constructive.

Acești oameni nu sunt pur și simplu interesați să afle adevărul sau să asculte ceea ce le spune partenerul lor.

Shutterstock

Dacă nu vă certați deloc (a treia categorie), este cel mai grav pentru relația Dumneavoastră. Deși acest lucru pare a fi ideal, emoțiile negative se acumulează și vor ruina în cele din urmă relația voastră.

Această abordare este una destul de gravă. Conflictele vă ajută să vă exprimați frustrările și să găsiți o soluție.

Conflictul înseamnă că vă pasă.

Shutterstock

Dacă luptați înseamnă că vă pasă de partenerul Dumneavoastră și că doriți să găsiți soluții. Pe de altă parte ignoranța înseamnă că nu puteți face față problemelor care pot duce la distrugerea relației.

Scopul certurilor este de a vă face relația mai puternică. Atunci când un cuplu descoperă o anumită problemă, vor încerca s-o rezolve găsind o soluție care să le întărească și mai mult relația și dragostea.

Conflictele ne fac mai sănătoși.

Gautama Buddha considera că supărarea/furia este ca o otravă pe care o bem în speranța că cealaltă persoană va muri. Potrivit experților logica lui Buddha poate fi susținută științific. Un studiu recent, în care au fost intervievate mai mult de 40 000 de femei din Massachusetts, a constatat că femeile care nu-și manifestă furia față de partenerii lor au de patru ori mai multe șanse să moară decât cele care își exprimă emoțiile.

Efortul de a ascunde furia este foarte dăunător pentru sănătate. Prin urmare, dacă vă iubiți partenerul și vă pasă de sănătatea Dumneavoastră, trebuie să vă certați când simțiți că e cazul. Acest lucru v-ar putea salva relația.

Conflict = onestitate.

În timpul certei ambii parteneri pot înțelege ceea ce simte cu adevărat celălalt. Disputa vă va ajuta să fiți onești cu celălalt, iar adevărul poate ieși la iveală doar în urma unei discuții aprinse și productive. Multe cupluri au trăit împreună mulți ani, fără a înțelege ce simt cu adevărat partenerii lor.

Potrivit Pamelei Paul, adevăratele noastre viziuni și valori se dezvăluie în timpul unui conflict, care vă va ajuta să înțelegeți ce trebuie să faceți pentru a vă consolida relația.

Sunteți de acord cu aceste afirmații ale autorului?