Două lucruri pe care copiii nu le vor putea ierta părinților

Foarte multă lume îi acuză pe copiii de astăzi pentru faptul că sunt „răsfățați” și se comportă urât cu părinții.

Un copil răsfățat și-ar putea chiar urî părinții pentru faptul că aceștia nu-i pot oferi tot ceea ce își dorește.

Există însă și altfel de cazuri: atunci când acțiunile adulților îi marchează în mod negativ pe copii. Copilul va încerca să înțeleagă din ce cauză părinții se comportă astfel cu el, deși este prea puțin probabil, dar nu-i va putea ierta niciodată.

1. Promisiuni deșarte.

Dacă știți că nu veți putea îndeplini o promisiune, atunci mai bine nu-i promiteți. Dacă Dumneavoastră nu vă țineți de cuvânt, de ce insistați ca el să o facă?

Adulții uită, destul de des, să îndeplinească ceea ce le-au promis copiilor, găsind întotdeauna scuze: nu au putut face acest lucru deoarece a intervenit ceva sau sunt prea ocupași, au prea multe probleme etc.

Un prieten de al nostru nu și-a iertat tatăl, care i-a promis că-l va lua la pescuit, deoarece, după spusele tatălui, băiatul era deja mare, împlinise vârsta de 7 ani.

Au trecut mulți ani, iar tatăl său nu l-a mai dus niciodată la pescuit, spunându-i, de fiecare dată, că nu are timp!

Fiul, deși este adult, nu l-a iertat pe tatăl său pentru acest fapt.

2. Atitudine lipsită de respect față de copii.

Foarte mulți părinți nu-și respectă copiii, nu le apreciază munca, vorbesc urât cu ei. Ei nu-și dau seama cât de important este pentru copil să fie lăudat și apreciat.

Un exemplu concret: o meșteriță, care creează niște păpuși foarte frumoase și le vinde colecționarilor din străinătate, și-a ascuns mereu această pasiune deoarece mama i-a spus că rochițele pe care le confecționa erau urâte, iar tatăl i-a reproșat că, decât să piardă timpul în zadar, mai bine ar studia matematica.

Femeia, deși i-a iertat pe părinți, își amintește cu tristețe de acea perioadă.

V-ați confruntat și Dumneavoastră cu asemenea situații? Așteptăm cu nerăbdare să ne scrieți în comentarii!