„Doar cei care nu-i părăsesc pe cei dragi vor ajunge în paradis”: o parabolă înțeleaptă despre prietenie

Veți citi această parabolă doar în câteva minute, dar semnificația și înțelepciunea care se ascunde în ea sunt de neprețuit!

Odată, demult, un bărbat și câinele său mergeau pe un drum lung și greu. Erau ambii foarte obosiți. La un moment dat bărbatul a observat o oază foarte frumoasă, ca din poveștile Orientale. Nu era atât de ușor să intri în această oază deoarece avea o poartă cu zăvor lângă care stătea un portar.

Bărbatul s-a apropiat de portar și a întrebat ce era acolo.

Răspunsul l-a șocat: după cum s-a dovedit acestea erau porțile raiului. Călătorul uimit a întrebat dacă poate intra și a primit un răspuns afirmativ.

Apoi bărbatul a întrebat dacă era apă acolo. – Câtă vrei! Întrebând și despre mâncare, a primit același răspuns afirmativ.

Dar exista o mică problemă: câinele său. Portarul i-a spus că nu se permite să intre cu el.

Chiar dacă era foarte obosit și epuizat, el nu și-a putut trăda prietenul. A refuzat să intre și a mers mai departe.

După ceva timp au ajuns la o fermă. Acolo, la fel, era un paznic. Călătorul obosit a rugat să i se dea apă și apoi să-l lase să intre. Aici putea să intra și câinele său. După ce a mâncat și a băut, călătorul a întrebat unde se află.

– Acesta este paradisul. Călătorul a rămas surprins: cum poate fi paradisul, dacă paradisul a rămas în urmă? Călătorul se înșelase: acolo nu era paradisul, dar infernul. Acest lucru a fost făcut intenționat: doar cei care nu-și abandonau prietenii ajungeau în adevăratul paradis.