Dizolvați o singură pastilă seara și florile vă vor bucura tot anul împrejur

Practic în orice farmacie se poate găsi un produs cu ajutorul căruia puteți obține o grădină de vis! Este vorba de acid succinic. Acest remediu se folosește atât în medicină, cât și în industrie. Dar cele mai impresionante efecte ale sale se manifestă în grădinărit.

Pentru a obține un fertilizant foarte eficient dizolvați 1 gram de acid succinic în 1 lingură de apă caldă, apoi dizolvați totul în 5 litri de apă.

Stropirea

Stropirea frunzelor, a tulpinii și a rădăcinilor plantelor cu soluție de acid succinic stimulează creșterea lor și le protejează de boli.

Înmuierea rădăcinilor

Mutarea plantelor într-un loc nou este un proces foarte stresant pentru ele. Le puteți ajuta să treacă mai bine peste această încercare înmuindu-le rădăcinile în soluție de acid succinic pentru 30 de minute.

Pregătirea pentru semănat

Dizolvați o pastilă de acid succinic în 1 litru de apă și puneți semințele în acest amestec peste noapte. Ele vor deveni mult mai rezistente.

Udarea

Dacă veți uda măcar din când în când plantele de cameră cu soluție de acid succinic, veți activiza creșterea lor și le veți face mai rezistente în fața bolilor și dăunătorilor.