”Displac”: faimosul psiholog ne-a relatat cum se comportă oamenii care nu ne iubesc.

Anna Kiryanova este unul din cei mai notorii psihologi din Federația Rusă. Ea este cunoscută publicului datorită activității sale în calitate de prezentatoare tv, precum și ca autorul unor cărți, articole, versuri. Astăzi vă împărtășim studiul psihologului referitor la comportamentul oamenilor, când aceștia nu ne iubesc cu adevărat.

”Displac este atunci când nu trebuie să încurci pe cineva. Nu încercați să comunicați cu persoana care nu dorește acest lucru. Mai mult decât atât, nu o impuneți să împărtășească buna dispoziție și nu-i cereți gesturi de afecțiune, precum îmbrățișarea. Nu-i povestiți despre chestiile personale. Este un gest stupid. Nu cereți nimic de la acest om. Trebuie să înțelegeți că este un moment mai dificil. Cel mai bine ar fi să găsiți răspunsul la întrebarea: pentru ce o faceți?

Nu contați pe ajutorul lui cineva. Sunteți un om matur și trebuie să știți să vă purtați de grijă. Chiar și un copil de 5 ani tinde să facă totul de sine stătător. Iar dacă aveți deja 35 de ani? E o vârstă respectabilă, ce nu necesită unele gesturi exagerate sau o imagine prea sofisticată.

Cineva vă displace atunci când nu vă face observații, dar nici nu vă laudă. Când sunteți tratați cu indiferență. Atunci când persoana nu observă nici un efort făcut din partea dvs și nici nu crede că meritați să fiți apreciat.

Displac e atunci când nu ai voie să faci nimic. Când permanent deranjezi, încurci, ești impertinent, vorbești aiurea, incomodezi, mereu trebuie să te supui unor ordine. Tot ce trebuie este să stai în liniște și să aștepți cât va fi nevoie.

Persoana ce te displace niciodată nu te va apăra, ci dimpotrivă, nu va pierde șansa să-ți accentueze vinovăția. Aceasta nu-ți va oferi niciodată un cadou, pentru că nu vrea să-și cheltuie banii. Aceasta nu este ură. Uneori, să știi de ura cuiva e mai simplu, pentru că știi exact care ar fi motivul acestui sentiment. Știi că poți pleca sau lupta.

Când nu e dragoste, adesea nu există un motiv. Lipsa dragostei e la fel de necondiționată precum și prezența acestui sentiment frumos. Chiar dacă auziți: ”Da te iubesc”….neapărat urmează: ”lasă-mă în pace.” Acesta este un adevărat și sincer displac. Un sentiment ce nu lasă nimic viu în sufletul unei persoane.

Dacă un om știe că nu este iubit, el devine timid, stângaci și închis în sine. Îi este frică că va strica totul, va deranja…Aici deja nu poți face nimic. Dacă ai putere, trebuie să pleci, imediat și fără nimic. Cel puțin, trebuie să înțelegeți clar că aceasta nu e dragoste. ”