Dintr-un simplu coș de gunoi și sfoară se poate obține o piesă de mobilier extrem de utilă

Pernele și plapumele pot fi depozitate nu doar în dulap, ci spre exemplu într-un coș comod și elegant, care s-ar putea înscrie perfect în designul oricărei camere. Un astfel de coș poate fi făcut simplu dintr-un coș de gunoi și sfoară.

Ideea creării unui astfel de coș i-a venit autoarei în momentul în care a văzut pernele și cearșafurile împrăștiate prin toată casa. În perioada rece a anului toată lumea își dorește să stea la călduț sub plapumă, dar nu toți au obiceiul de a o și strânge atunci când pleacă din cameră.

Dar chiar și în familiile în care toți strâng plapumele după ei, e important ca acestea să aibă și un loc potrivit și comod unde să fie depozitate. De regulă plapumele ajung fie undeva pe marginea patului sau canapelei, fie sunt ticsite într-un dulap. Nici una din aceste soluții nu e foarte confortabilă.

Un coș elegant îmbrăcat în sfoară colorată este o variantă excelentă pentru astfel de probleme, căci îl puteți armoniza perfect cu designul oricărei încăperi din locuință.

Veți avea nevoie de

  • un coș de gunoi sau de rufe din plastic
  • vopsea acrilică
  • 15-20 metri de sfoară de iută
  • 1 metru pătrat de pâslă sau muselină
  • pistol de lipit
  • cuțit
  • perie de vopsit

Lipiți pâsla pe partea exterioară a coșului folosind pistolul de lipit. Aceasta trebuie să respecte întocmai forma coșului.

Tăiați surplusul de material.

Lipiți sfoara pe exteriorul coșului folosind adeziv. Începeți cu partea de jos a coșului, lipind straturi succesive unul peste altul.

Adezivul se aplică nemijlocit înainte de lipire.

Tăiați marginea și torțile coșului dacă este cazul.

Porțiunea rămasă din pâslă treceți-o în interiorul coșului.

Urmează vopsirea sforii. În cazul nostru am folosit tehnica ombre, adică trecerea lentă de la o culoare la alta. Sfoara se vopsește cu periuța semi-uscată.

Începeți să vopsiți coșul începând cu aproximativ 3/4 din înălțimea sa. Primele fire trebuie vopsite astfel încât culoarea să fie abia vizibilă. Pe măsură ce ajungeți la baza coșului intensitatea culorii trebuie să fie mai consistentă.

La un moment dat va trebui să aplicați 2 straturi de vopsea pentru a obține o culoare și mai pronunțată. La ultimele rânduri de sfoară s-ar putea să fie nevoie chiar și de 3 straturi de vopsea.

În sfârșit se obține o trecere armonioasă a nuanțelor. Efectul este original și interesant, astfel încât coșul poate fi asortat cu multe alte lucruri din încăpere.

Iată cum arată coșul plin cu plapume și pături.

Evident culoarea o puteți alege în funcție de stilul camerei în care va sta coșul. Cu siguranță oaspeții vor aprecia acest mic obiect de decor din locuința dvs.!