Din nou la modă! Cu ce pot asorta pantalonii și blugii evazați femeile trecute de 40

S-ar părea că pantalonii evazați au rămas doar în istorie, căci ultima dată ei erau în topul preferințelor la sfârșitul secolului trecut. Moda din ziua de azi este foarte diversă, de aceea nu e de mirare că pantalonii și blugii evazați își recapătă popularitatea.

Cu ce pot asorta pantalonii și blugii evazați femeile trecute de 40

Vom sublinia din start: modelele evazate se potrivesc în general femeilor slabe și zvelte. Dar și doamnele cu picioare foarte slabe trebuie să aleagă cu atenție astfel de pantaloni, căci efectul vizual pe care îl conferă poate face ca picioarele să arate și mai slabe.

Doamnelor trecute de 40 li se recomandă să opteze pentru modele cu evazare ușoară și moderată. În partea de sus pantalonii pot fi atât strânși pe corp, cât și ceva mai liberi. Pantalonii evazați sunt o alegere bună pentru birou, în timp ce blugii s-ar potrivi perfect pentru evenimente mai puțin formale.

Culorile potrivite pentru blugii evazați sunt albastru închis, albastru deschis și negru. Optați pentru modele monotone, lipsite de imprimeuri, găuri sau alte elemente prea evidente.

Pantalonii cu o evazare accentuată în partea de jos, ca în imaginea următoare, au ajuns și ei foarte populari. Dar o femeie de 40 de ani trebuie să fie foarte atentă când alege un astfel de model. Preferabile ar fi nuanțele închise sau chiar negre, care ar completa perfect o ținută de seară. Totodată blugii foarte evazați nu sunt o soluție bună pentru această vârstă.

La serviciu puteți merge în pantaloni evazați combinați cu cămașă, helancă, bluză sau pulover. Topul nu ar trebui să fie prea strâns pe corp, iar unul din stofă subțire ar trebui purtat în varianta în pantaloni.

Evaluați următoarele combinații

1. Un tricou sau o bluză combinată cu un cardigan împletit și o eșarfă voluminoasă sunt o soluție perfectă pentru o vreme rece. Optați pentru imprimeuri florale, abstracte sau tradiționale.

2. Puloverul sau helanca, împreună cu o centură și vestă din blană reprezintă alegerea ideală pentru toamnă și primăvară.

3. O bluză sau tunică elegantă cu șiret în față nu foarte strânse pe corp vor completa frumos o ținută cu pantaloni evazați.

4. Femeile înalte pot combina blugii evazați cu rochie-pulover sau rochie-tunică.

5. Pentru o ținută mai extravagantă combinați pantalonii evazați cu haine în stil military.

6. Nu în ultimul rând o alegere bună ar fi hainele de tip casual. Important e ca acestea să nu aibă un design prea bogat. Modelele reținute și simple vor fi cea mai bună soluție.

Totuși hainele cu imprimeuri nu sunt complet interzise, dar recomandarea e ca în ținuta dvs. să nu fie mai mult de o piesă vestimentară cu imprimeu. Totodată evitați abundența de bijuterii și accesorii.

Pantalonii și blugii evazați sunt destul de pretențioși la asortarea cu hainele călduroase, de aceea vă recomandăm să alegeți dintre următoarele:

  • palton scurt clasic
  • geacă de lână
  • geacă scurtă din piele

Doar femeile înalte își pot permite să combine astfel de pantaloni cu un palton maxi. Hainele călduroase nu e neapărat să fie în culori clasice, mai ales dacă e vorba de niște evenimente și întâlniri neoficiale.

Costumele sunt o altă soluție formidabilă. Dacă ați optat pentru modele cu evazare moderată, puteți alege inclusiv culori clasice deschise.

Indiferent de evenimentul pentru care vă pregătiți, pantalonii evazați ar trebui combinați cu încălțăminte cu toc, de dorit un toc subțire. În acest caz accesoriile trebuie să fie minimaliste, ca să nu atragă asupra lor toată atenția.

Pantalonii și blugii evazați probabil nu vor deveni o piesă de bază în garderoba dvs. Dar pentru a vă simți și a arăta deosebit, puteți apela la astfel de ținute ori de câte ori aveți nevoie.