Lutul constituie aproximativ 20% din volumul lemnelor. Este baza peretelui solid dintr-o casă de lemn.
Pentru ca lutul să fie cald și să nu crape, acesta trebuie amestecat fân tăiat, el nu trebuie să fie lung. Se adaugă 10-15% din volumul lutului și se amestecă bine.
Construcția temeliei casei de lemn este simplu, este suficient să se facă un fundament simplu de tip panglică, se aranjează piatră peste piatră și se umple cu o soluție lichidă care penetrează bine în toate golurile.
Adâncimea fundamentului pentru o astfel de casă nu trebuie să fie mai mare de 1 metru, întrucât pereții sunt mai ușori decât cei din beton, perfect ar fi 40-50 centimetri. Este suficient pentru a avea casa caldă chiar și iarna.
Tehnologia de zidire a peretelui din lemne este foarte simplă, dar trebuie să fie realizată foarte atent, poziționând lemnele cu o distanță minimă între ele.
Pentru ca pereții să fie mai călduroși, trebuie să ei în considerație un mic secret al tehnologiei. Este vorba despre faptul că lutul și fânul nu trebuie să fie aplicate într-un strat continuu, dar în rânduri paralele.
Acest lucru va permite crearea unui strat intermediar de aer, ce va fi un fel de coridor de frig și nu va permite pătrunderea frigului.
Atunci când vor fi zidite unghiurile, se va pune în practică tehnica împletirii, la fel ca și în cazul clădirii din cărămizi.
Casa are un etaj și aria 9×9 metri. Am îmbinat pe lut bușteni cu lungimea de 40 cm. În continuare am aranjat pereții în linie, iar la colțuri fiecare rând de lemne era suprapus cu rânduri din peretele vecin. La fiecare 50-70 cm am făcut o armură din bârne care au servit totodată la nivelare.
Nu se clădesc mai mult de 3 niveluri de lemne până ce lutul nu se usucă.
Pentru ferestre și uși, am construit cutii de-a lungul peretelui din scândura (200x100mm). Așa cum peretele are o lungime de 9m în mijlocul casei am cel de-al 5-lea perete (cadru din bare de 150x150mm). Capetele barelor sunt incorporate în pereți.
Pentru suprapunerea celui de-al doilea etaj, un capăt al grinzilor se află pe cadrul celui de-al 5-lea perete, iar celălalt pe perete. Desigur, sub grinzi vom pune o bară pe toată lungimea peretelui. Lucrările la etajul 2 au fost suspendate în acest an, deoarece au venit frigurile și nu se poate construi peretele din cauza umidității. La etajul al doilea, în acest an a trebuit să se oprească.
Distribuie și prietenilor tăi!