Din două haine pe care ai vrut să le arunci, confecționează una nouă pe care o vei purta cu drag!

Se întâmplă uneori să deteriorați hainele din greșeală: fie le ardeți cu fierul de călcat, fie le spălați la o temperatură nepotrivită, fie din alte motive. De obicei aceste haine sunt bune de aruncat. Dar să încercăm să le salvăm.

Haideți să confecționăm un pulover în stil poncho cu linia umărului coborâtă în jos.

Aveți nevoie de

  • material: o bucată de pânză cu lungimea de 1 m și lățimea de 1.40 m. Poate fi un șal mare care se potrivește după culoare
  • un pulover de lână care vreți să-l reînnoiți sau să-l transformați
  • ațe de culoare potrivită, foarfece, mașină de cusut (este binevenită cea cu surfilator), abilități de a coase

Pașii de lucru

Pasul întâi

Faceți măsurătorile.

Lățimea umerilor măsurată pe spate, măsurați lungimea de la umăr până la punctul dorit și lungimea hainei. Deci, aveți trei măsurători: lățimea umerilor, lungimea de la umăr în jos și lungimea hainei.

Pasul doi

Tăiați mânecile și gulerul de la puloverul vechi. Aceste părți vor fi necesare pentru noul pulover.

Pasul trei

Din materialul tricotat tăiați două dreptunghiuri. Lățimea este egală cu lățimea umerilor + 2 lungimi de la umăr în jos. Lungimea este egală cu lungimea hainei + rezerva de îndoire a marginilor. Tăiați gâtul: în partea din față, tăiați de la mijloc în jos 9 cm, iar în partea din spate 2 cm, de la mijloc spre umeri 9 cm.

Pasul patru

Realizați cusăturile umărului, cele laterale, lăsând o parte deschisă pentru punerea mânecii. Coaseți mânecile și gâtul. Îndoiți marginea de jos a haine cu 3 cm și coaseți.

Noul pulover este gata!

Acest pulover poate fi purtat cu pantaloni skinny, leggings, fusta creion sau fustă în stil boho. Dacă aveți o siluetă perfectă, puteți să-l purtați cu o fustă cu pliuri, subliniind talia cu o centură îngustă sau lată.

Pentru a avea o ținută perfectă, completați-o cu accesorii neobișnuite. Noi am optat pentru acest colier auriu original și centura în stil retro.

Vă dorim multă creativitate!