Diferite femei au încercat aceleași ținute și au distrus stereotipul conform căruia hainele trebuie alese după vârstă! 

Multe fete și femei susțin diverse stereotipuri ce se referă la vârstă: ”la 50 de ani deja e târziu să porți așa ceva” sau ”la 20 de ani ar trebui să evit costumele clasice, deoarece ele îmbătrânesc vizual”. Stilistul Irina Ponyakina are 48 de ani și crede că toate aceste ”gânduri stereotipice” sunt doar în capul nostru. Pentru a dovedi că nu există limită de vârstă în vestimentație, ea a realizat un experiment de modă pe blogul său. Irina, împreună cu două fete mai tinere, s-a prezentat în aceleași ținute de diferite stiluri pentru a înțelege dacă hainele sunt potrivite tuturor vârstelor sau nu.

Noi adorăm experimentele, așa că nu am putut rata așa ceva. Cu permisiunea Irinei, publicăm rezultatele acestui experiment unic. Vă invităm să le vedeți mai jos:

1. Irina, 29 ani vs Irina, 48 ani

– ”Am încercat o ținută mai ”tânără” – adidași, pantaloni galbeni, o jachetă denim, top dungat. Multe dintre colegele mele ar spune că e cam târziu să port așa ceva.

– Datorită unor detalii, am creat o imagine de afaceri. Adidașii au fost înlocuiți cu pantofi, jacheta cu un sacou, topul dungat cu unul alb. Iar aici mulți ar putea spune că e prea devreme pentru nepoata mea să poarte acest ansamblu vestimentar.

– Am repetat complet prima ținută, cu excepția pantalonilor galbeni – i-am înlocuit cu pantaloni bermude din piele ecologică. Ținuta a devenit complet diferită.

– Apoi topul dungat a fost înlocuit cu un hanorac albastru. Hanoracul, este considerat de mulți drept un articol destinat exclusiv tineretului. O, ce prostie mare!

– Am mai creat o altă ținută de afaceri, aproape monocromă, în nuanțe verzi. Am ales același sacou, o fustă plisată și o cămașă de aceiași culoare.

– O altă imagine cu adidași, cum ar spune mulți – ”pentru tineret”. Mi se pare, în principal datorită lungimii universale a fustei, imaginea este potrivită pentru orice vârstă.

– Rochie alb-negru de lungime midi cu mâneci voluminoase. Mulți oameni numesc astfel de stiluri vârstnice. Dar, atunci când alegeți hainele, ar trebui să vă uitați întotdeauna la tipul siluetei dvs, la impresia pe care doriți să o faceți și bineînțeles, la propriul gust și senzația de confort.

2. Daria, 26 ani vs Irina, 48 ani 

– Cunosc multe colegi cărora le este frică de culorile intense. Chiar multe femei îmi scriu adesea că a purta roz la vârsta mea nu e ”comme il faut”. Nu sunt de acord, iubesc articolele vestimentare strălucitoare. Am ales un costum sport albastru, o jachetă lungă roz, ghete albe și o geantă de culoare deschisă.

– Ținuta este în nuanțe calme, dar și suficient de îndrăzneață pentru colegele mele. Multe dintre ele ar fi numit-o pentru podium, dar nu pentru fiecare zi. Am ales aceeași jachetă lungă, doar într-o culoare diferită, un costum de culoare caramel, un tricou de bază și cizme.

– Un alt exemplu de imagine cu culoarea roz, care pentru mulți este complet inacceptabilă. Am îmbrăcat o rochie slip, transformând-o într-o fustă, după care am combinat-o cu un pulover elegant. Am completat aspectul cu ghete negre, cu inserții roz.

– Un alt look cu același tip de rochie și o cămașă neagră deasupra, care adaugă verticalitate look-ului nostru. Singura diferență este doar cureaua.

– Apoi am decis să încercăm o rochie care, în principiu, nu are vârstă și un cardigan pentru ”bunicuțe”. Mi se pare că s-ar potrivi atât la 26 ani, cât și la 48.

– Ultima imagine s-a dovedit a fi foarte blândă: am ales o rochie romantică și o jachetă deschisă, de aceeași nuanță. Culorile deschise întotdeauna împrospătează și luminează aspectul.”

Credeți că merită să creați ținutele după vârstă? Așteptăm cu drag opiniile dvs.