Dezvăluirea secretelor: 9 sfaturi de machiaj date de un profesionist al renumitei firme Lancome

Nu trebuie să fiți profesionist pentru realizarea unui machiaj perfect, trebuie doar să cunoașteți câteva sfaturi profesionale. Artistul Lancome Italia Paolo Antonini ne-a dezvăluit câteva dintre secretele sale de frumusețe, pe care vi le împărtășim!

Secretul Nr. 1: Fața nu trebuie să fie mată în întregime

Secretul unui ten perfect este diferența texturilor. Fața nu trebuie să fie mată în totalitate. Multe domnișoare obțin acest efect cu ajutorul pudrei, dar în final fața arată ca o mască. De aceea vă recomand să combinați pudra și highlighter-ul. Astfel veți avea un ten frumos cu o strălucire naturală.

Secretul Nr. 2: Aplicați highlighter-ul pe linia verticală

O altă extremitate – ten prea strălucitor. Pentru a obține un efect echilibrat, aplicați highlighter-ul doar pe linia verticală din mijlocul feței. Începeți cu mijlocul frunții, apoi podul nasului, puțin pe colțurile de sus ale buzelor sub nas și mijlocul bărbii. Dacă vreți să adăugați mai multă strălucire, aplicați highlighter-ul pe colțurile interioare ale ochilor și pomeți.

Secretul Nr. 3: Folosiți creionul ca bază sub fardurile de ochi

Baza machiajului de ochi – este creionul. Evidențiați, cu un creion moale, colțul exterior al ochilor, în formă de unghi. Întindeți, cu degetul, creionul spre mijlocul pleoapei. Peste creion aplicați fardurile de ochi: este perfect să folosiți farduri în trei nuanțe. Întindeți fardul cu ajutorul pensulei, astfel încât să nu se observe trecerea de la o nuanță la alta. În general, creionul este necesar ca machiajul să se mențină toată ziua și, de regulă, acestea au o consistență grasă, respectiv fardurile nu se vor scutura!

Secretul Nr. 4: Ruj rezistent

Uneori rujul roșu se întinde dincolo de conturul buzelor sau lasă urme pe pahar… Vă recomand să aplicați primul strat subțire. Apoi aplicați cu o perie puțină pudră. Apoi aplicați al doilea strat de ruj.

Secretul Nr. 5: Nu asortați niciodată culoarea fardurilor de ochi sau a rujului cu cea a hainei

Este o regulă de bun-gust. Designerii moderni nu asortează încălțămintea cu geanta, ceea ce este valabil și pentru un machiaj perfect. Dacă aveți o bluză verde, fardurile de ochi nu trebuie să fie verzi. Dacă purtați o rochie roșie, culoarea rujului nu trebuie să fie identică cu cea a rochiei.

Secretul Nr. 6: Fard de obraji doar cu textură cremoasă

Fardul de obraji în exces nu arată bine. Această greșeală este comisă de domnișoarele care folosesc farduri uscate, friabile. Recomand să renunțați la ele în favoarea celor cremoase, care se aplică ușor și creează un aspect de naturalețe. Fardurile de obraz se aplică începând cu linia de creștere a părului spre pomeți, și nu invers. Nu aplicați fardurile de obraji în zona de mijloc a feții, foarte aproape de nas – arată îngrozitor.

Secretul Nr. 7: Ruj roșu pentru fiecare zi

Ador rujul roșu: este o metodă universală pentru un machiaj perfect. Nu ezitați să folosiți rujul roșu chiar și de dimineață, există foarte multe nuanțe care se potrivesc pentru machiajul de zi! Domnișoarelor cu tenul deschis le recomand o nuanță mai caldă, o nuanță de roz. Pentru pielea măslinie – se potrivește o nuanță de roșu rece, de culoarea vinului.

Secretul Nr. 8: Un counturing echilibrat și simplu de realizat

Tehnica conturului este cunoscută de secole întregi! La începutul sec. XX actrițele care jucau în filmele alb-negru foloseau pe larg acest procedeu, chiar dacă termenul de counturing încă nu era inventat.

Tehnica counturing-ului pentru fiecare zi este destul de potrivită dacă se face corect. Închipuiți-vă fața în profil și desenați pe ea cifra 3 de la mijlocul frunții până la barbă.

Secretul Nr. 9: Pentru counturing folosiți doar texturi uscate

Renunțați la corectoarele cremoase dacă ați decis să aplicați tehnica counturing. Acestea sunt destinate doar profesioniștilor, deoarece aveți nevoie de pensule speciale care favorizează întinderea texturii cremoase.

Pudra de o nuanță întunecată și o pensulă subțire sunt soluția perfectă. Cu ele nu veți greși, cu siguranță, niciodată!