Detergentul de vase nu este doar pentru vase! Iată 11 utilizări surprinzătoare

Fiecare dintre noi are acasă detergent de vase. Dar să știți că dacă îl folosiți doar pentru spălat vesela, faceți multă risipă! Capacitățile sale extraordinare de a elimina grăsimea și tot felul de pete, alături de o formulă chimică inofensivă, fac din detergentul de vase un produs cu care puteți curăța practic orice în gospodărie.

Echipa noastră a selectat pentru dvs. cele mai importante 11 utilizări ale detergentului de vase. Multe dintre ele sunt cu adevărat uluitoare!

1. Șampon

ONE GOOD THING BY JILEE

Ați citit corect: o dată pe lună puteți folosi detergentul de vase în calitate de șampon. El nu numai că va înlătura excesul de grăsime din păr, ci va și curăța tot ceea ce nu a reușit să facă șamponul obișnuit.

2. Degivrare netoxică

Dacă sunteți sătui de atâtea chimicale folosite pentru a scăpa de depunerile de gheață pe drumurile și cărările din jurul casei, vă recomandăm să folosiți în schimb detergent de vase. Dizolvați în 2 litri de apă fierbinte 1 linguriță de detergent și o linguriță de alcool izopropilic. Stropiți căile de acces cu acest amestec. Nu se va mai depune nici urmă de gheață pe ele!

3. Înlăturați petele de ulei și grăsime de pe haine

Ați scăpat puțină salată pe cămașa preferată? Nu-i bai! Aplicați cât de curând posibil puțin detergent de vase pe pată, apoi spălați cămașa în mod obișnuit.

4. Preveniți aburirea ochelarilor

Poate părea ciudat, dar dacă veți șterge sticla ochelarilor cu o picătură de detergent de vase, fără a-i clăti, veți preveni aburirea lor. Secretul e că detergentul va lăsa o peliculă de protecție care rezolvă această problemă.

5. Erbicid netoxic

De acum nu mai este nevoie să cheltuiți sume impunătoare pentru erbicide speciale, care sunt și foarte toxice. Amestecați o linguriță de detergent de vase și un pahar de sare în 4 litri de oțet. Turnați soluția într-o sticlă cu pulverizator și stropiți buruienile pentru a scăpa de ele pentru mult timp.

6. Curățați bijuteria murdară

Curățarea bijuteriei a fost mereu un lucru scump și delicat, dar asta numai dacă nu știți acest mic truc. Dizolvați o picătură de detergent de vase într-un bol de apă Seltzer. Înmuiați bijuteria în această soluție pentru 5 minute. Dacă este necesar, ștergeți-o ușor cu o periuță de dinți moale sau o bucată de stofă fină.

7. Repelent pentru furnici

Dizolvați câteva picături de detergent de vase într-un vas cu apă și aplicați soluția pe locurile unde apar cel mai des furnicile. În acest fel veți scăpa de insecte fără a vă pune sănătatea în pericol.

8. Acumulator de gheață

WHATSUPMOMS

Acumulatoarele de gheață sunt niște accesorii extrem de utile. De azi înainte le puteți obține chiar acasă, urmând instrucțiunea descrisă în acest tutorial. Astfel de acumulatoare sunt foarte ușor de făcut și sunt complet inofensive pentru sănătate.

[mashvideo]

9. Lubrifiant tehnic de casă

Vă scârțâie ușa la bucătărie, dar nu aveți un lubrifiant special la îndemână? Picurați puțin detergent de vase! Efectul va fi același, dar în schimb dvs. veți scăpa de multe bătăi de cap.

10. Desfundați closetul

Dați drumul la apă și turnați în closet un pahar de detergent de vase și așteptați 15 minute. Apoi turnați o găleată de apă fierbinte și verificați – closetul ar trebui să fie desfundat.

11. Fără urme pe geamuri

Uitați de produsele speciale pentru spălat geamurile. Pur și simplu adăugați câteva picături de detergent de vase într-o sticlă cu pulverizator plină cu apă. Stropiți geamurile și cu acest amestec și ștergeți-le în mod obișnuit. Veți observa că ele vor rămâne perfect curate.

Ați mai folosit vreodată detergentul de vase altfel cât pentru spălatul veselei?