Designul interior și succesul: cum să devii mai bun și mai organizat, să atragi banii și dragostea în casa ta

Este binecunoscut faptul că aranjarea mobilei în locuință, alegerea unei game cromatice armonioase și îngrijirea continuă a ordinii în casă au un impact enorm nu doar asupra atmosferei din locuință, ci mai ales asupra stării noastre psihologice și bunei dispoziții.

Cum să devii mai bun și mai organizat folosind designul interior

1. Cu cât mai aproape este mobila, cu atât mai caldă este comunicarea

Un mobilier așezat pe perimetrul casei nu încurajează defel comunicarea prietenoasă. Gazdele și oaspeții trebuie să poată comunica liber și confortabil, nu să fie așezați la pereți opuși. Pentru o așezare perfectă a mobilierului, așterneți jos un covor: ideal este ca picioarele din față ale canapelei și fotoliilor să se afle pe covor.

2. Relații de pereche

Dacă vă place să fiți în relații bune cu oamenii, evitați să aveți în casă lucruri ce exprimă singurătate, cum ar fi un singur fotoliu, tablouri cu imaginea unui singur om etc. În schimb aveți grijă să aveți cât mai multe lucruri cu pereche, iar tablourile și pozele de pe rafturi să exprime dragoste și prietenie.

3. Fericire în fotografii

Lucrurile din jurul nostru au o influență puternică asupra dispoziției noastre. Obiectele ce exprimă și vă trezesc emoții pozitive vă pot motiva și vă predispun spre activitate și creație. Fotografiile persoanelor dragi așezate în dormitor, living sau chiar antreu sunt perfecte pentru așa ceva. Sigur asta nu înseamnă că trebuie să transformați pereții în arhiva foto a familiei dvs.

4. Acolo locuiește dragostea

Dragostea iubește confortul în dormitor, pernele decorative și plapumele călduroase ar fi o alegere excelentă pentru așa ceva. Două covorașe mici și pufoase vor oferi o senzație foarte plăcută în chiar primele clipe după somn.

5. Masă rotundă

Dormitorul nu este unicul loc din casă capabil să îmbunătățească relațiile în familie. Atrageți o atenție deosebită sufrageriei: oare vă predispune acest loc spre comunicare plăcută și caldă, sau prioritatea în timpul mesei îi aparține televizorului? Masa rotundă are mereu un impact pozitiv asupra relațiilor din familie, iar numărul de scaune trebuie să corespundă numărului de membri ai familiei, chiar dacă orarul nu vă permite să vă adunați mereu la aceeași masă.

6. Ordine la bucătărie înseamnă ordine în gânduri

Ordinea în bucătărie nu se limitează doar la faptul că toate lucrurile trebuie să fie la locul lor. Aici intră și asigurarea continuă cu produsele alimentare necesare. Urmează curățenia mesei și a aragazului: pe acestea nu trebuie să fie nici urmă de ulei, grăsime sau fărâmituri.

7. În culorile curcubeului

Culorile influențează dispoziția noastră, de ce să nu profităm de asta? Bunăoară culoarea roșie energizează și predispune spre acțiune. Violetul și verdele sunt culori ce exprimă bunăstarea sufletească, dar și cea materială. Dar mai presus de încărcătura emoțională a culorilor este potrivirea lor și armonia generală creată de ansamblul cromatic ales.

8. Antreul este cheia confortului

Intrarea în casă sau apartament are un rol fundamental pentru atmosfera generală din locuință. Acordați o atenție sporită curățeniei în antreu, dar și aspectului său estetic: montați o ușă mai frumoasă, folosiți obiecte decorative, puneți un covoraș frumos la intrare, iar o floare de cameră va fi adevărata cireașă de pe tort în antreul dvs.

9. Zâmbetul și succesul

E important să începeți fiecare zi cu bună dispoziție. Aici vă vin în ajutor tot felul de obiecte decorative, rame pentru fotografii, tot felul de cutiuțe frumoase, dar și un deșteptător care să vă facă să vă treziți cu plăcere.

10. Nu irosiți apa

Apa este o resursă vitală pentru noi, de aceea este o mare greșeală să o irosim în zadar. Dacă vă curge bateria sau o țeavă, nu pierdeți timpul, chemați cât mai curând instalatorul și rezolvați această problemă. Apropo, decorarea pereților cu motive acvatice nu este o idee foarte inspirată.