Descoperă ce trăsături genetice moștenește, de fapt, copilul de la părinți!

Genetica este una dintre cele mai misterioase și interesante științe.

Copilul moștenește genele ambilor părinți, dar unele trăsăturile dominante le ia de la tată, atât pozitive cât și negative.

Iată care sunt trăsăturile genetice pe care le moștenesc copiii de la tați:

1. Bolile de inimă

Potrivit cercetărilor efectuate de oamenii de știință de la Universitatea din Leicester, bărbații sunt purtătorii unui anumit tip de cromozom și sunt cu aproape 50% mai predispuși de a suferi de boli, care afectează artera coronară (o afecțiune caracterizată prin scăderea transmiterii oxigenului spre inimă). Și această afecțiune poate fi moștenită de fii.

2. Tulburări psihologice

Printre tulburările mentale care sunt transmise de la tați la copii sunt schizofrenia și ADHD-ul. Odată cu înaintarea în vârstă, riscul crește, deoarece ADN-ul bărbatului se modifică. În ceea ce privește femeile, ele se nasc cu un anumit număr de ovule, iar ADN-ul lor nu se schimbă de-a lungul vieții.

„Taţii transmit copiilor de patru ori mai multe mutaţii genetice decât mamele. ”

3. Dinți strâmbi

Genele masculine responsabile pentru forma dinților și a maxilarului sunt mai puternice decât genele feminine. De la tată, copilul poate moșteni nu numai dinți strâmbi, dar și smalțul slab.

4. Probleme de fertilitate

Oamenii de știință susțin, că infertilitatea poate fi o problemă genetică. Dacă un copil s-a născut în rezultatul FIV, cel mai probabil și el va suferi de infertilitate.

5. Fată sau băiat?

Prognoza poate fi făcută examinând arborele genealogic al tatălui. În cazul în care cromozomul X al bărbatului, se unește cu cromozomul X al mamei – se va naște o fetiță. Iar în cazul cromozomului Y – se va naște un băiat.


6. Culoarea ochilor copiilor

Deoarece genele masculine sunt dominante, trăsăturile feței și culoarea ochilor cel mai probabil vor fi ca ale tatălui.

7. Înălțimea copilului


Înălțimea copilului depinde în mare măsură de genele paterne. Tații înalți au copii înalți.

În ceea ce privește inteligența:

1. Inteligența nu se transmite de la tată la fiu. Dacă tatăl este un geniu, atunci fiul său nu va moșteni 100% din aceste gene.

2. Idioțenia nu se transmite de la tată la fiu. Dacă tatăl este un idiot complet, atunci fiul său nu va fi așa. (în cazul acesta genetica a acționat cu înțelepciune).

Imbecilitatea nu se transmite de la tată la fiu. Dacă tatăl este un cretin, atunci fiul lui nu va fi la fel.

3. Inteligența tatălui se poate transmite doar fiicei. Și doar pe jumătate.

4. Bărbatul poate moșteni numai inteligența mamei, pe care ea, la rândul ei, a moștenit-o de la tatăl său.

5. Fiicele geniilor vor fi pe jumătate la fel de inteligente ca și tații lor, însă fiii lor vor fi genii.

6. Prin urmare, femei genii aproape că nu există, precum nu există nici femei cretine sută la sută. În schimb, bărbați genii și bărbați imbecili sunt foarte mulți.

Concluzii pentru bărbați:

1. Pentru a prezice abilitățile intelectuale ale fiului tău, analizați-l pe tatăl soției dvs (dacă este inteligent, atunci fiul dvs va fi, de asemenea, inteligent).

2. Fiica ta va moșteni jumătate din intelectul tău. Dar și jumătate din idiotism. Din punct de vedere intelectual va fi mai aproape de tine. Fiul ei va moșteni toate capacitățile tale intelectuale. Vrei urmași deștepți, visează să ai o fiică.

3. Capacitățile cognitive sunt moștenite de la mamă sau mai degrabă de la bunic.

Concluzii pentru femei:

1. Fiul tău, după inteligenţă, este copia tatălui tău. Şi să-l cerți zicându-i: „eşti la fel de ignorant ca taică-tău” – nu e tocmai corect.

2. Fiica ta, după nivelul de educaţie, va fi ca tine, dar după inteligenţă – ca tatăl ei. Fiii ei vor fi copiile „intelectuale” ale soțului dvs.

Iată ce înseamnă genetica! Tu cu cine semeni mai mult?

error: Content is protected !!