15 trucuri utile, ce toată iarna vă păstrează încălțămintea mereu uscată și fără miros!

În timpul iernii, suntem adesea deranjați de încălțămintea udă, de mirosul de transpirație, etc. Încălțămintea care creează o stare de disconfort, poate să ne distrugă chiar și buna dispoziție pe tot parcursul zilei. Dar toate aceste probleme pot fi ușor evitate, dacă veți pune în aplicare aceste trucuri:

1. Capsule odorizante pentru încălțăminte.

Capsulele odorizante pentru încălțăminte sunt o invenție foarte practică. Ele neutralizează mirosul neplăcut și distrug bacteriile, de asemenea, absorb umezeala și oferă un miros proaspăt  adidașilor, cizmelor sau botinelor pentru o lungă perioadă de timp.

Pentru a utiliza capsula, deschideți-o o și puneți-o în încălțăminte.

2. Tălpi interioare din pâslă împotriva frigului.

Oferă protecție împotriva frigului, confort și totodată mențin căldura în interior. Puteți face 2 perechi de astfel de tălpi interioare pentru a le înlocui dacă este necesar.

3. Eliminați urmele albe de sare de pe încălțăminte.

Pentru a preveni apariția urmelor albe de sare, este indicat să lustruiți încălțămintea cu cremă specială sau cu ulei de ricin. Dacă nu ați făcut acest lucru și au apărut pete pe încălțăminte, iată cum trebuie sa procedați pentru a scăpa de ele. Aveți nevoie de:

– 200 ml de apă;

– 1 lingură de oțet.

Se amestecă apa cu oțetul într-un castron sau într-un recipient spray și se șterg zonele problematice cu această soluție. Dacă este necesar, puneți un șervețel pe zona afectată timp de 10 secunde pentru ca sarea să se dizolve.

4. Mochetă încălzitoare

Aceste carpete sunt o adevărată descoperire. Cu o putere mică (50 W), fac o treabă excelentă îndeplinind mai multe sarcini: usucă încălțămintea, încălzesc picioarele și pot fi folosite și ca animale de companie să se încălzească sau să doarmă pe ele. Acestea sunt folosite chiar pentru creșterea aluatului și uscarea fructelor și legumelor.

Covorașele pot fi din bambus sau din țesături rezistente. Se încălzesc în 10-15 minute până la 40°C. Pe un astfel de covor puteți usca mai multe perechi de încălțăminte în același timp.

5. Branţuri cu încălzire pentru încălţăminte.

Branţurile cu încălzire pentru încălţăminte sunt cadoul ideal pentru persoanele, care au mereu picioarele reci pe timp de iarnă. Țesătura impermeabilă păstrează căldura produsă de termostat iar acumulatorii asigură o durată de funcţionare de până la 4 ore. Un avantaj este că puteți regla intensitatea încălzirii în zona branțului unde aveți nevoie.

Ei bine, acum picioarele sunt protejate de frig, puteți să vă aventurați să ieșiți la plimbare pe ger.

6. Substraturi și așternuturi pentru animalele de companie – absorb perfect umezeala.

Vor absorbi umezeala și vor neutraliza mirosul neplăcut, totodată încălțămintea se va usca mai rapid.

7. Uscător pentru încălțăminte.

Acest sistem de uscare a încălțămintei, mănușilor și căciulilor, nu trebuie să fie conectat la energia electrică. Puteți chiar să luați acest uscător în călătorii. E suficient să-l puneți lângă orice ventilator și aerul va usca toate lucrurile.

8. Baie cu salvie și rozmarin.

– 1-2 linguri de salvie uscată;

– 1 lingură de rozmarin uscat.

În apa clocotită se pun ierburile. După ce compoziţia s-a mai răcit, țineți picioarele în acest amestec cel puţin 20 minute. Faceți această procedură o dată în zi.

9. Absorbante în loc de tălpi împotriva umezelii în timpul plimbărilor.

Persoanele cu experiență spun că este o soluție perfectă pentru schi, drumeții și plimbări lungi în aer liber.

Rezultatul întotdeauna bucură – picioarele sunt calde și uscate.

Nu uitați că trebuie să puneți absorbantul orientat cu partea în jos și nu este necesar să îndepărtați banda adezivă de hârtie, doar prindeți o bucată de material pe partea lipicioasă.

10. Protectoare din silicon.

Încălțămintea cu toc, strâmtă, adesea provoacă oboseală și disconfort. Protectoarele din silicon sunt excelente pentru a vă proteja împotriva bășicilor dureroase și bătăturilor. Acestea pot fi achiziționate online.

11. Plasture pentru îndepărtarea bătăturilor moi și tari.

Încălțămintea purtată prima data provoacă mereu bătături. Plasturii speciali absorb lichidul și vindecă rana. Plasturii pentru îndepărtarea bătăturilor cu acid salicilic vor înmuia și trata zona cu bătătură.

Pentru a preveni apariția tuturor acestor probleme, folosiți o cremă sau un stick protector anti-bătături. Asigurați-vă, că aveți mereu la îndemână acest stick, fie că sunteți la serviciu sau mergeți în călătorii.

12. Deodorant solid și ruj igienic.

Pentru a evita problemele din cauza încălțămintei noi ungeți călcâiele și degetele cu deodorant solid, săpun pentru copii, vaselină sau ruj igienic.

13. Ceară pentru întreținerea și impregnarea încălțămintei din piele.

Ceara de albine este un alt produs care îți va face încălțămintea rezistentă la apă. Costă puțin, dar este foarte eficientă. Pentru a avea încălțămintea uscată urmați acest sfat. Veți avea nevoie de:

– ceară de albine;

– periuță veche de dinți;

– uscător de păr sau pistol cu aer cald.

Curățați bine încălțămintea (puteți folosi șervețele dezinfectante). Asigurați-vă că pantofii sunt complet uscați. Topiți ceara cu pistolul de căldură.

Aplicați ceara cu o periuță de dinți, uniform pe întreaga suprafață pielii încălțămintei. Apoi, folosind un uscător de păr, topiți ceara de pe piele, netezind și lustruind în zonele mai greu accesibile.

Asta e tot: cu puțin efort pielea încălțămintei a devenit impermeabilă și este pregătită pentru iarnă!

14. Baie cu lămâie și bicarbonat de sodiu.

Băile cu lămâie (lime, grapefruit, portocală) sunt un antiseptic parfumat. Pe timp de iarnă picioarele au nevoie de tonifiere și stimularea circulației sanguine. Totodată este o soluție eficientă pentru a reducere transpirația picioarelor.

15. Îndepărtați petele de culoare albă de pe năbuc.

Experții recomandă să fie tratat prealabil năbucul. Înainte de curățare, acesta trebuie uscat la temperatura camerei. Apoi, îndepărtați petele cu o perie specială. Dacă această metodă nu este suficientă, recurgeți la următorul truc:

– apă și săpun;

– 2-3 picături de amoniac.

Cu un burete curățați petele rămase, apoi îndepărtați spuma și ștergeți încălțămintea cu o soluție din oțet (1-2 lingurițe la 1 litru de apă).

Sunt sfaturi utile? Scrieți-ne în comentarii!