De la banana la șalvari: ghidul complet al modelelor de pantaloni pe care ar trebui să-l cunoască orice femeie

Pantalonii au devenit un element indispensabil al garderobei feminine acum 100 de ani. Dar dacă inițial era vorba de pantaloni clasici, astăzi există o diversitate enormă de modele, iar noi vă invităm să urmăriți acest ghid al pantalonilor pentru femei.

Afgani (Aladin)

Afgani sau Aladin este un model venit din Orient. Acești pantaloni sunt foarte largi, iar turul este lăsat până aproape de genunchi.

Banana

Acești pantaloni sunt numiți astfel pentru că au formă asemănătoare cu banana. Modelul a fost foarte popular în anii ’80, iar trăsăturile sale distinctive sunt faldurile în zona brâului, sunt largi la coapse și se îngustează ușor spre glezne.

Pantaloni la dungă

E curios că ei erau fabricați pe corăbii, iar pentru a ocupa cât mai puțin loc, pantalonii erau împăturiți și presați foarte puternic. După ce erau scoși din depozit, pe ei rămâneau dungi care erau foarte greu de înlăturat. Chiar și așa ei au devenit foarte populari și astăzi vorbim despre pantalonii la dungă ca despre un model clasic.

Galife

Generalul Gaston Galliffet ar fi fost probabil foarte uimit să afle că pantalonii din uniforma sa militară vor deveni foarte populari printre femeile secolului XX. Aceștia sunt foarte largi în zona coapselor, fiind foarte strânși de la genunchi în jos.

Blugi

Astăzi noi numim astfel orice pantaloni fabricați din denim. La mijlocul sec. XIX acești pantaloni foarte rezistenți erau extrem de populari printre mineri, muncitori la fabrici, fermieri etc., dar cu timpul au cucerit întreaga lume, inclusiv jumătatea frumoasă a omenirii.

Skinny (Cigarette)

Pentru prima dată pantalonii skinny au ieșit în lume în anii ’50. La acești pantaloni strânși pe corp talia este puțin joasă, iar lungimea de obicei e 7/8.

Capri

Specificul capri este lungimea până la jumătatea gambei. Grace Kelly aprecia mult acest model și l-a făcut popular în întreaga lume. Un al doilea val de popularitate a început după anii ’90 și continuă până în ziua de azi.

Cargo

Sursa de inspirație pentru acești pantaloni cu multe buzunare a fost uniforma militară americană. Când modelul a ieșit în producție de masă, el a devenit foarte popular atât printre bărbați, cât și printre femei.

Carrot

Carrot din engleză înseamnă “morcov”, iar denumirea li se potrivește perfect. Pantalonii sunt de obicei cu talie medie sau înaltă, în zona coapselor sunt largi, devenind tot mai înguști în partea de jos – fapt ce îi face să semene cu morcovii.

Pantaloni cloșați

La mulți dintre noi pantalonii cloșați se asociază cu mișcarea hippie, dar de fapt modelul a apărut încă la începutul sec. XIX, fiind creat pentru marinarii americani. În anul 2016 pantalonii cloșați au devenit iarăși foarte populari.

Culottes

Pantaloni scurți sau șorți lungi? Acest model a devenit foarte popular în anii ’80, deși au fost creați la începutul secolului trecut ca formă sportivă.

Leggings

Leggings este un model de pantaloni foarte strânși pe corp, fabricați de obicei din stofă elastică. În anii ’60 ai secolului trecut aceștia au intrat în garderoba feminină și rămân actuali până în ziua de azi.

Palazzo

Acești pantaloni largi sunt confundați de multe ori culottes sau cu pantalonii cloșați. Trăsătura lor distinctivă este că palazzo se lărgesc chiar de la talie și sunt lungi până la glezne.

Slacks

Pantalonii slacks seamănă mult cu blugii, dar nu sunt făcuți din denim, ci din bumbac. Modelul a fost creat în anii ’40 ai secolului trecut, având croială liberă, fără dungă.

Chino

Un model foarte comod pentru activitățile cotidiene. Au croială dreaptă, iar în apropierea gleznei se îngustează ușor și puțin se răsucesc.