De îndată ce vei vedea aceasta, nu vei mai arunca vesela veche

Când vorbim despre accesoriile și ustensilele de bucătărie nu putem spune despre ceva că este „vechi” sau „demodat”. Există o sumedenie de life hacking care ne demonstrează cum putem transforma un ceainic vechi sau o cratiță veche într-un obiect frumos și modern.

новая жизнь старых вещей

Propunem câteva idei strălucite pentru cei care apreciază inovațiile și pentru cei care încă nu au auzit despre astfel de idei, dar care vor rămâne impresionați de ele.

Un ghiveci de flori original

цветочный горшок из старой посуды

Așadar dacă aveți un ceainic sau o ceașcă veche, de care nu vă folosiți de ceva timp, fie chiar și sparte – nu este o problemă. Pentru un ghiveci original se potrivește orice variantă! Puteți utiliza chiar și un set întreg de care nu vă mai folosiți sau ceștile și ceainicul care diferă ca dimensiune și culoare.

Un ceas deosebit

часы из старой посуды

Este o idee îndrăzneață. Puteți procura un mecanism pentru ceas într-un magazin specializat și să alegeți doar designul. Puteți folosi 12 cești – cifre și un design minimalist în formă de cadran.

Hrănitoare pentru păsări

кормушка для птиц из старой посуды

Pentru a face o hrănitoare din veselă veche este suficient să aveți o ceașcă și o farfurioară. Apoi umpleți-le cu fărâmituri sau cereale. Deoarece ceștile sunt nu atât de mari, puteți face mai multe și să le puneți undeva la vedere afară.

Decorul unui ghiveci cu flori

цветочный горшок из битой посуды

Puteți folosi chiar și veselă spartă. Dacă aveți un ghiveci de flori vechi, dar cu un aspect cam „șifonat”, puteți să-l transformați în unul foarte frumos. Puteți crea un mozaic original, dacă lipiți cioburi de veselă pe pereții acestui ghiveci. Este de preferat să folosiți cioburi de mai multe culori.

Suporturi originale

система хранения из старой посуды

În acest caz puteți folosi jumătăți de cești sau ceainic. Lipiți-le pe perete în bucătărie, în baie sau în atelier. Ele vor fi atât niște elemente de decor, cât și suporturi sau obiecte de stocare.

Un sfeșnic din ceramică

керамический подсвечник из старой посуды

Faceți rost de câteva lumânări obișnuite sau aromatizate. Topiți-le și turnați ceara într-o ceașcă pe care nu o mai folosiți. Pentru fitil folosiți un fir gros din bumbac.

Desigur nu tot ce este spart sau știrbit poate fi refolosit, dar totuși puteți încerca să transformați măcar o ceașcă sau un ceainic vechi într-un obiect original. Fiți inventivi!