De ce soția este mai importantă decât copiii?

La ora 20:30 le dau, de obicei, un semnal celor două fiice adolescente ale noastre. Iar la ora 21 le spun: „Este timpul să mergeți în camera voastră.” Le spun acest lucru aproape în fiecare seară. Iar ele încearcă, de fiecare dată. să se opună: „De ce trebuie să mergem la culcare la ora 9 ani? Nu mai suntem mici!”.

„Nu este obligatoriu să dormiți, puteți face orice doriți în camera voastră, dar vă rog să plecați din camera de zi. Vreau să rămân aici doar cu mama, nu ne-am văzut toată ziua, ne este dor unul de altul și acesta este timpul nostru, vrem să discutăm.”

Fetele, de obicei, sunt nemulțumite și fac diferite grimase.

Această regulă a existat mereu în casa noastră. Suntem părinți deja de 15 de ani și nu a fost niciodată ca să le dedicăm întreaga zi doar copiilor. Da, le dedicăm foarte mult timp, dar nu 24 de ore pe zi. Ne iubim copiii și, desigur, ei sunt foarte importanți în viața noastră. Și-i vom sprijini mereu.

Dar mai suntem și noi. Relația noastră. Și trebuie să fim siguri de faptul că această relație va rămâne puternică și sănătoasă.

O căsătorie sănătoasă este piatra de temelie a unei familii.

Piatra de temelie a familiei Dumneavoastră nu sunt copiii. Ei sunt doar o parte a acestei temelii. Partea cea mai importantă sunteți Dumneavoastră și soția, soțul, partenerul Dumneavoastră. Iar copiii voștri iau un exemplu de la Dumneavoastră și apoi își aleg propria cale.

Înainte de a se naște copiii, erați doar voi și relația voastră.

La început nu erau copii. La început ne-am îndrăgostit unul de celălalt, chiuleam de la ore împreună, vorbeam la telefon până în zori și în cele din urmă am decis să rămânem împreună pentru totdeauna. La început am fost doar noi doi. Și noi am fost cei care am pus bazele familiei. Abia după aceea au apărut și copiii noștri minunați. Suntem foarte fericiți și recunoscători pentru că ne dau atât de multă lumină și bucurie. Dar relația noastră este sacră și trebuie să fie așa și peste ani.

După ce copiii cresc, vom rămâne doar în doi.

Nimic nu durează pentru totdeauna. Copiii noștri vor crește în curând și vor zbura din cuib. Nu știu ce părere aveți Dumneavoastră, dar eu personal nu am de gând să-mi dădăcesc copiii până la 30 de ani și să le ofer și o cameră. Este bine să locuiască separat.

După ce vor pleca din casa noastră, vor avea familiile lor și își vor crește copiii, aș vrea ca relația cu soția mea să rămână la fel de puternică și de apropiată ca la început. Pentru aceasta trebuie să lucrăm permanent deoarece relația noastră, nu copiii noștri, ar trebui să fie o prioritate.

Avem nevoie de a le arăta copiilor un exemplu demn de urmat.

După cum am spus, copiii iau exemplu de la noi: învață cum să construiască și să mențină relații. Adesea spun: „Trebuie să-i devină maturi, să nu rămână copii”. Aș dori ca ei să aibă o atitudine sănătoasă față dragoste și familie.

De aceea o relație frumoasă dintre mine și soția mea este o prioritate pentru mine, deoarece este și un bun exemplu pentru copiii noștri. De aceea soția mea se află pe primul loc, iar copiii pe al doilea. Foarte aproape de primul, dar totuși pe al doilea.

La sfârșitul zilei suntem cu toții obosiți și tensionați. Da, copiii au nevoie de Dumneavoastră, ei sunt foarte importanți, dar ocupă al doilea loc important după soție. Nu sunt mai importanți prietenii, nici colegii și nici hobby-urile. Copiii și soția. Și trebuie să aveți grijă de copii, dar mai întâi de toate aveți grijă să mențineți niște relații frumoase cu Ea. Când copiii văd că tata o iubește pe mama și au o relație fericită, vor fi siguri de faptul că și ei sunt iubiți și importanți.

Avem niște ritmuri frenetice, iar copiilor noștri le acordăm o atenție deosebită. De aceea în fiecare seară, exact la ora 21 îi rog pe copii să meargă în camera lor. Anume de aceea eu și soția mea mergem, de câteva ori pe lună, la întâlnire. Pentru că e important. Deoarece la început am fost NOI.

Distribuiți acest articol important ca să-l citească și prietenii Dumneavoastră.