De ce se recomandă să ungem farfuria cu usturoi: o metodă lăsată uitării și multe alte trucuri, de la bucătarii profesioniști.

Fiecare persoană are propriile sale secrete culinare, iar bucătarii profesioniști cunosc și mai multe secrete.

În acest articol venim cu unele sfaturi utile și secrete culinare care vă vor ajuta să creați adevărate capodopere culinare și, în același timp, veți economisi timp, bani și efort.

22 de secrete ale unui bucătar-șef.

Migdalele se vor curăța mai ușor dacă le veți scufunda mai întâi în apă clocotită timp de un minut sau două și apoi în apă rece.

Pentru ca orezul să fie mai alb, adăugați puțin oțet în apa în care fierbe.

Dacă supa este prea sărată, puneți într-un tifon niște crupe (de exemplu, orezul) și puneți-l în cratiță; veți elimina astfel excesul de sare.

Pentru că gălbenușul de ou să nu se sfărâme atunci când îl tăiați sau să nu se lipească de lama cuțitului, se recomandă să scufundați cuțitul în apă rece.

Pentru a oferi mai mult gust mâncării (fără a exagera cu mirosul), luați un cățel de usturoi și ungeți cu el farfuria, după care puneți mâncarea.

Pentru ca ficatul să fie mai moale și mai fin se recomandă să adăugați sarea abia la sfârșit.

Pentru e evita arderea suprafeței checurilor se recomandă să le acoperiți cu un prosop de hârtie înmuiat în apă.

Berea este foarte bună pentru prepararea bucatelor din carne și legume: puteți pregăti din bere și sos de soia o marinadă excelentă pentru carnea de porc, de vită sau de miel. Berea brună adăugată în timpul gătirii legumelor le va face delicioase.

Pentru a obține o crema de smântână perfectă, adăugați albușuri de ou în timp ce o amestecați.

Pentru ca merele din prăjitura Charlotte să nu se lase la fund, se recomandă să le dați prin făină înainte de a le combina cu aluatul.

Pentru a evita ca boabele de fasole să se întunece la culoare, nu acoperiți cratița în timpul gătitului.

Pentru ca bulionul să fie cât mai limpede, aruncați în el un cub de gheață și lăsați-l să dea în clocot.

Pentru pârjoalele sau chiftelele să fie mai dulci și mai gustoase, adăugați ceapă sau cartofi în carnea tocată.

Dacă veți marina carnea de vită în maioneză cu cel puțin jumătate de oră înainte de a o găti, aceasta va fi mai moale și mai fină. Pentru un gust mai picant, puteți amesteca maioneza cu muștar.

Când trebuie să gătiți carne mai „bătrână”, adăugați în bulion o coaja de banană și carnea va deveni mai fragedă.

Dacă în locul pesmeților veți folosi, în timpul prăjirii, nuci pisate sau le veți combina pe ambele, veți obține un rezultat extraordinar.

Pentru ca supa să fie mai gustoasă și mai sănătoasă, turnați, când este aproape gata, puțin suc de morcovi proaspăt în ea.

Înlocuiți sarea și oțetul cu suc de lămâie sau lime. Gustul de citrice este foarte plăcut, iar mâncarea va fi mai sănătoasă.

Puțină vanilie naturală (din păstaie), adăugată la salatele de legume le va oferi un gust extraordinar.

Încălziți vasele înainte de a servi bucatele fierbinți și răciți-le înainte de a le servi pe cele reci: gustul mâncării va fi mai echilibrat și mai bogat.

Adăugați puțină sare în cafeaua măcinată înainte de a o pregăti, va fi și mai gustoasă.

Încercați aceste metode, sunt foarte utile!