De ce, pe măsură ce înaintezi în vârstă, îi urăști tot mai mult pe cei din jur

Este vorba de faptul că pe măsură ce înaintăm în vârstă, cu atât mai greu ne facem noi prieteni, avem mai puțină încredere în alții, ne destăinuim mai puțin altora și înțelegem că începem să-i urâm pe toți. Cel mai ciudat este că acest lucru este firesc.

Cu cât înaintați în vârstă, cu atât veți fi mai intolerant

Când suntem tineri, dorim ca toți să ne fie prieteni. Ne facem prea multe griji despre ceea ce cred alții despre noi. Facem multe lucruri rușinoase, neplăcute și care ne distrug, doar pentru a plăcea celor din jur.

Acest lucru ne face să legăm prietenii dubioase. Noi nici nu ne dăm seama cum trebuie să fie niște relații normale, de aceea permitem altora să meargă peste noi.

Cu cât devenim mai maturi, cu atât începem să acceptăm mai puțin acest lucru. Dacă cineva nu dorește să îmbunătățească și să facă mai durabilă prietenia cu dvs., atunci puteți liniștit să vă luați rămas bun de la el. Pur și simplu nu mai aveți timp pentru persoane nedemne care nu doresc să-și petreacă timpul cu dvs.

Cu cât înaintați în vârstă, cu atât vă faceți mai puține griji pentru a stabili noi prietenii

Scopul de a vă găsi prieteni noi, cu timpul, dispare din lista dvs. de priorități, deoarece dvs. ați văzut cum pot fi oamenii și nu mai doriți să aveți ceva comun cu ei.

Acest lucru nu înseamnă că veți fi singuri și nu veți mai cunoaște oameni noi, dar pur și simplu nu îi veți lăsa să se apropie prea mult de dvs.

Când veți ajunge la o anumită vârstă, veți înceta să vă mai interesați de noi prietenii, deoarece ați încercat deja să vi le faceți, dar s-au dovedit a fi un eșec și însoțite de durere.

Cu cât înaintați în vârstă, cu atât aveți mai puțină încredere în oameni

Oamenii sunt niște ființe viclene. În tinerețe doriți ca oamenii să vă satisfacă interesele și aveți încredere deplină.

Însă atunci când sunteți mai în vârstă și cu mai multă experiență, atunci vedeți adevărul dur: oamenii sunt zgârciți și concentrați pe ei înșiși.

Veți descoperi că oamenii care vă sunt dragi pot cu ușurință să plece de la dvs. și acest lucru vă va permite să percepeți mai ușor relațiile.

Cu cât înaintați în vârstă, cu atât mai des vă dați prioritate dvs. înșivă

Atunci când încetați să aveți grijă de alte persoane și începeți să vă iubiți pe sine, lucrurile se schimbă spre bine.

Vă veți strădui să-i mulțumiți mai puțin pe alții și veți încerca să faceți mai multe pentru dvs. Astfel, multe relații de prietenie vor fi distruse din cauza acestui comportament. Odată ce nu veți mai permite oamenilor să vă trateze ca pe un nimic, majoritatea oamenilor nu vor mai dori să mai mențină legătura cu dvs.

Un prieten este cineva care te cunoaște așa cum ești, înțelege ce ai fost, acceptă ce ai devenit și, cu blândețe, te lasă să crești în continuare. (William Shakespeare)