De ce nu trebuie să ne fie frică să trăim după 50 de ani

De ce este mai bine ca femeile de după 50 de ani să fie singure? Tristețea apare atunci când ne dăm seama că nu mai suntem tinere ca înainte. Aceasta pune stăpânire asupra noastră, deși putem să nu observăm acest lucru.

Dar ce ar trebui să facem ca să ne simțim bine după 50 de ani?

Tristețea ne copleșește și din cauza că ne-au crescut copiii și au plecat de lângă noi și rămânem singure. Dar puțină lume conștientizează faptul că singurătatea nu este o pedeapsă, dar mai degrabă un dar pentru noi, femeile.

Cu puțin timp în urmă am cunoscut o doamnă care are 68 de ani și locuiește singură de aproape 15 ani. Copiii săi au plecat peste hotare, iar soțul nu mai este deja de mulți ani. Femeia a rămas singură în patru pereți. La început nu voia să iasă deloc din casă, nici măcar să-și cumpere produse alimentare. Nimeni nu o vizita.

Nu voia nici să meargă la serviciu. Dar, într-o bună zi, a văzut la televizor o femeie de peste 60 de ani care se distra prin cluburi și era fericită deoarece făcea ceea ce-și dorea. Atunci și-a dat seama că și ea poate fi fericită. Și-a dorit toată viața să cânte, dar nu a avut timp pentru această pasiune. S-a înscris în cor, iar acum este una dintre cele mai bune cântărețe din orașului nostru. Și-a găsit locul și acum este fericită.

De aceea sfatul nostru este să nu vă izolați, dar să comunicați cu oamenii!

Pentru a fi fericiți este important să fim liberi, să scăpăm de grijile care ne-au chinuit toată viața, să dansăm, să cântăm, să călătorim ori să ne găsim un hobby. Trebuie să fim liberi, să facem ceea ce ne dorim.

Am auzit de multe ori asemenea fraze: „ Ai deja 50 de ani! Trebuie să te gândești la ceea ce urmează!” Sau „De ce mai ai nevoie de aceasta, ești deja bătrână?”.

Nu luați în seamă asemenea vorbe!

Am asistat cândva la asemenea scenă: o doamnă a văzut în magazin un telefon care i-a plăcut foarte mult, iar fiica sa i-a reproșat că de ce ar avea nevoie de un asemenea telefon, dacă este deja în vârstă și nu va ști să-l folosească. Femeia s-a întristat foarte tare și a renunțat. Dar de ce? Cine a spus că doar tinerii au voie să aibă telefoane moderne?

Nu renunțați la propriile dorințe. Nu-i ascultați pe alții și trăiți-vă viața din plin!

La vârsta de 50 de ani viața abia începe. Trăiți-o din plin!