De ce nu trebuie să încălziți mașina în timpul iernii. Informație importantă!

În sfârșit a venit iarna, iar odată cu ea și frigurile ce dau multe bătăi de cap proprietarilor de mașini, care în fiecare dimineață, înainte de a merge la muncă încălzesc motorul mașinii pe loc, scrie Maxim. De fapt, acest obicei este categoric nerecomandat. Și iată de ce: când încălziți motorul, în timp ce afară sunt temperaturi scăzute, acesta se deteriorează. În plus, autoturismul consumă combustibilul.

Când motorul funcționează dar în același timp mașina stă pe loc, uleiul de motor fiind mai solid din cauza temperaturilor scăzute, nu are timp să ajungă la cămășile, tacheții și axele cu came. Ca rezultat, ele se confruntă cu o încărcătură suplimentară.

Mișcarea încetinită încălzește rapid motorul, acesta atinge temperatura de funcționare și în același timp nu se supraîncarcă.

Funcționarea motorului în timp ce mașina stă pe loc nu-i prelungește viața, dar îi reduce termenul de exploatare.

În ce caz motorul mașinii se va încălzi mai repede – dacă vă deplasați sau dacă stați pe loc? Răspunsul la această întrebare este foarte simplu: în primul caz. Nu așteptați până când mașina se încălzește. Curățați geamurile mașinii de stratul de gheață și zăpadă (pentru a asigura o vizibilitate corectă în timpul deplasării) așezați-vă în mașină și începeți deplasarea. Motorul se va încălzi mult mai repede în timpul deplasării datorită turației mari, iar acest lucru presupune că și catalizatorul se va încălzi mult mai repede și va ajunge la temperatura optimă pentru ca să filtreze noxele.

Știați că nu trebuie să încălziți mașina în timpul sezonului rece? Împărtășiți această informație utilă cu prietenii dvs!