De ce nu se recomandă să utilizăm telefonul în locul ceasului deșteptător

Telefoanele au devenit indispensabile în ultima vreme.

Ne ajută să găsim un loc de muncă, un loc de trai, locuri pentru distracție sau studii. Pe lângă acestea mai folosim telefonul și în calitate de deșteptător, deși acest lucru nu este atât de inofensiv pe cât ar putea părea la prima vedere.

Iată care sunt motivele pentru care ar trebui să înlocuiți alarma de pe telefon cu unul real.

1. Poate afecta somnul.

Foarte multe persoane derulează, înainte de somn, fluxul din rețelele sociale, citesc ori se joacă pe telefon. Acest lucru, pe lângă faptul că va scurta timpul de somn, îl va și afecta din cauza luminii albastre.

2. Vă poate distrage de la pregătirile de dimineață.

De îndată ce telefonul ajunge în mâinile noastre, începem să verificăm automat e-mailurile și mesajele. Și acest lucru va dura mult mai mult decât era planificat inițial. Ca urmare, va trebui să vă pregătiți în grabă ori să renunțați la câteva proceduri din rutina de dimineață.

3. Riscați să nu-l auziți.  

Deoarece nu este la fel de puternic ca un ceas deșteptător, l-ați putea rata cu ușurință. În plus, deoarece suntem cu toții obișnuiți cu sunetele pe care telefoanele noastre le emit în timpul zilei, ar putea fi ineficient când vine vorba de un somn profund.

4. Se poate descărca. 

Cel mai probabil alarma de pe telefonul Dumneavoastră mobil nu va funcționa, dacă bateria este descărcată. De aceea este mai bine să nu riscați și să folosiți un ceas deșteptător.

Folosiți un ceas deșteptător obișnuit sau telefonul mobil pentru a vă trezi dimineața?