De ce nu este permis să asculți cum se plâng alții: 4 motive importante!

Fiecare dintre noi cunoaște persoane care transformă orice discuție în ascultarea problemelor lor. Ei se plâng mereu de serviciul/studiile lor, de viața personală, de câinele preferat, de ambuteiaje, de vecini etc.

La prima vedere nu pare nimic deosebit în ascultarea poveștilor triste despre problemele altora. Nu este atât de plăcut, dar amabilitatea și buna educație nu vă permit să respingeți acești oameni. Însă, nouă, ascultători, ne provoacă daune enorme.

De ce nu e bine să ascultați persoanele care se plâng?

Această lume nu-i rabdă pe cei care se plâng mereu. Universul se aliniază după ei și problemele mici nesemnificative se transformă în reale și serioase. Odată ce o persoană începe să se plângă, ea va primi noi și noi motive pentru a face asta.

Iată prin ce sunt periculoase aceste plângeri pentru ascultători

1. Pierderea energiei vitale. Ați observat că vă simțiți foarte obosiți după astfel de discuții inutile? Persoanele care se plâng mereu vă storc toate puterile. Ei atrag energie negativă atât asupra lor, cât și asupra dvs.

2. O simplă manipulare. Deseori cei care se plâng nu o fac fără motiv, dar în scopuri meschine. El crede că vă veți simți vinovat și nefericit pentru succesele dvs., fapt pentru care veți începe să propuneți și să oferiți celui suferind ajutor în detrimentul dvs.

3. Înrăutățirea stării emoționale. Psihicului nostru îi este destul de greu după un flux de energie negativ. Acest lucru duce la apariția senzației de vinovăție, a gândurilor negative, a lipsei de forțe, a dezechilibrului emoțional și chiar la disfuncții ale creierului.

4. Schimbarea viziunii asupra vieții. Chiar dacă sunteți o optimistă înrăită, problemele străine vă vor schimba rapid. Veți privi lumea prin ochelari negri și în timp veți înceta să observați lucrurile frumoase care vă înconjoară.

Cum să procedați?

Luați-vă în mâini, lăsați la o parte amabilitatea și învățați-vă să-i ignorați astfel de persoane. Este cea mai bună soluție: veți economisi timp, puteri, energie, nervi.

Iată câteva sfaturi importante

  • încercați să reduceți la maxim contactul cu plângăreții
  • refuzați-i să mergeți undeva împreună. Dacă vă întâlniți întâmplător, scurtați discuția spunându-le că vă grăbiți
  • dați-le de înțeles că acestea nu sunt problemele dvs. și spuneți-le în mod direct că motivul și soluția problemelor lor este doar în ei înșiși
  • nu-i mai empatizați, nu le propuneți ajutor și încetați să suferiți pentru cei care se plâng formal
  • stabiliți propriile limite. Învățați-vă să spuneți „nu”, „nu mi-e interesant”, „nu vreau să ascult monologul problemelor tale”, „încetează să te mai plângi”.

Vă temeți să fiți o persoană nepoliticoasă? Atunci rămâneți blânzi și amabili pentru toți, dar țineți minte că totul din jur va căpăta o latură negativă, nu vă veți mai acorda atenție, iar sufletul dvs. va deveni în curând un coș de gunoi umplut cu necazuri străine.

Rețineți că viața dvs. este mai importantă decât problemele și nemulțumirile celor din jur.

Aveți grijă de dvs., iubiți-vă și învățați-vă să ignorați așa-numiții suferinzi și imediat veți observa că viața a devenit mai luminoasă și mai plină de culoare!