De ce la cei 50 de ani ai mei ar trebui să arăt ca de 30?!

O prietenă de a mea a căzut în plasa în care cad multe femei. Ea a decis că cumpere o cremă de “întinerire” destul de scumpă. Bineînțeles după 2-3 săptămâni a văzut că nu este nici un rezultat și a renunțat la astfel de produse.

Femeile nimeresc în această capcană din cauza că le este frică de riduri și de alte indicii care arată o vârstă trecută de tinerețe.

Bineînțeles dorința de a arăta bine este firească pentru orice femeie și așa a fost mereu. Celebra Cleopatra făcea băi de lapte și miere de albine pentru a deveni una din cele mai frumoase femei din istorie.

Cu toate acestea rațiunea spune că vârsta înaintată nu este cel mai grav lucru pe care îl trăim. Mai mult decât atât – înaintarea în vârstă este inevitabilă, de aceea în loc să lupți împotriva ei, e mult mai bine să profiți de acest lucru.

De ce nouă ne este rușine pentru semnele exterioare și în general pentru faptul că trecem prin anumite schimbări? De ce, dimpotrivă, nu suntem mândre pentru că am devenit mai înțelepte, că înțelegem viața mai bine?

La o vârstă înaintată noi suntem mai mature, cunoaștem mai multe lucruri, ne cunoaștem mai bine pe noi înșine și pe alții, deosebim valorile autentice de cele false, avem opinii bine întemeiate, nu ne facem griji pentru toate mărunțișurile. Înaintarea în vârstă reprezintă și o creștere a noastră personală, de aceea e absurd să ne fie rușine de asta.

Am văzut pe internet poze cu fostele mele colege de clasă sărbătorind împlinirea a 50 de ani. Ele s-au îmbrăcat în uniformă școlară, fuste scurte, șorțulețe etc. Poate pe cineva l-a amuzat asta, dar mie mi s-a făcut milă de ele.

Oamenii care nu-și trăiesc vârsta sunt condamnați la nefericire. Spre exemplu la o vârstă înaintată noi suntem mult mai libere, ne putem permite să facem multe lucruri, luăm decizii de sine stătătoare. După 50 de ani noi ca niciodată putem elabora scenariul vieții noastre, căci avem deja o experiență bogată care ne ajută să evităm multe greșeli și situații neplăcute.

Să-ți accepți vârsta – iată cheia fericirii la 50+. Alergând mereu să mai întinerești cu câțiva ani, pierzi mult timp care la vârsta noastră este foarte prețios.

De când m-am împăcat cu acest gând, eu mă simt mult mai bine. Transformările interioare îmi fac mult mai multă plăcere decât micile schimbări ale aspectului exterior.

Fiți voi înșivă și trăiți o viață frumoasă!