De ce în toaletele americane nu există perii pentru curățarea vasului de closet?

Orice stat are obiceiurile și tradițiile proprii în ceea ce ține viața de zi cu zi a locuitorilor săi, care se referă chiar și la cele mai mici detalii. Locuitorii țărilor europene observă imediat lipsa unei perii pentru curățarea vasului de toaletă, atunci când intră într-o toaletă americană. După cum s-a dovedit, acest fapt are o explicație foarte interesantă.

Instalația sanitară americană este extrem de diferită fața de cea europeană și această deosebire se bazează pe istorie. Diferența constă în faptul că vasul de toaletă este permanent umplut cu apă, iar canalul de scurgere are o capacitate foarte mare, ceea ce asigură curățenia pereților vasului de toaletă.

Sistemul de canalizare american este construit complet diferit în comparație cu cel european. În SUA nu veți întâlni niciodată rezervoare WC, în schimbul lor este folosită o cantitate semnificativă de apă în vasul de toaletă propriu zis. În fostele țări URSS și în statele vecine sistemul de canalizare în blocurile etajate este instalat deasupra suprapunerilor interfloare. În SUA acest lucru se face sub ele, ceea ce face posibilă obținerea efectului unui sifon.

Astfel, tot ce este în vasul de toaletă, imediat după ce apăsați maneta, este absorbit de țeava de canalizare.

Vasele de toaletă europene nu întotdeauna reușesc să spele vasul din prima încercare, deoarece țevile sunt amplasate aproape la același nivel cu vasul. Datorită lipsei unei presiuni suplimentare, persoana trebuie de mai multe ori să apese butonul de scurgere. Aproape întotdeauna, sistemul de canalizare american funcționează mai eficient, iar perii pentru curățarea vasului de toaletă puteți vedea foarte rar, doar în toaletele publice. Ele sunt folosite pentru curățarea încăperii, iar restul timpului sunt păstrate în camere separate.